08.02.2018г. ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА И АННА КЕЛМАН ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА КВОТА ЗА МЛАДЕЖКИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА В МОСКВА

 DSC465227907168 1627684530610632 790852554 o


Татяна Воложанина от клуб "Левски Илиана" спечели днешното контролно на национален отбор - девойки индивидуално, втора се класира Анна Келман от "Чар ДКС" Варна", а Елизабет Йовчева от клуб "Чар ДКС" остана трета. Елизабет прекара грипно заболяване и не беше днес в оптимална форма, а първите две от днешното контролно по регламент добиха правото да се състезават на квалификацията в Москва, където ще се печелят квоти за младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес(Аржентина).
Квалификацията в Москва ще се проведе на 12-15 февруари,като на нея могат да участват по две гимнастички от държава, а квота може да вземе само една гимнастичка от страна.
Първите 18 класирали се в Москва ще заминат на Младежката Олимпиада, която ще се проведе през месец октомври в Аржентина.
Публикуваме и пълното класиране от днешното контролно на снимка.
Вая Драганова не участва днес поради контузия.
Старши -треньорът на национален отбор -девойки индивидуално Силния Стойнева заяви след края на контролното :" Всички се представиха добре с оглед етапа на подготовка, най-добрата ни гимнастичка при девойките Елизабет Йовчева за съжаление изкара вирусно заболяване, което й попречи на тренировките и наруши моментната й форма.
Все още се допускат грешки, но мисля, че двете момичета Татяна Воложанина и Анна Келман показаха много добра форма и с оглед на цялостното им представяне до сега на контролните смятам, че ще се преборят за квотата за младежката олимпиада през есента".
 


Последни новини ...

 
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

button
Пишете ни!
1000 оставащи символи