1. Изберете ...
  2. ДЕВОЙКИ - ИНДИВИДУАЛНО
  3. ДЕВОЙКИ - АНСАМБЪЛ
  4. ГАЛЕРИЯ

НАЦИОНАЛЕН ОТБОР - ДЕВОЙКИ - ИНДИВИДУАЛНО
родени 2003-2004 г. – квалификация за МОИ 2018
РАЗШИРЕН СЪСТАВ:

Силвия Стойнева
главен треньор
18192703 10211010070185537 3542777918493045099 o


Елизабет Йовчева

Родена на 17.07.2003 г. във Варна. Тренира художествена гимнастика от 4-годишна възраст. Още във втората година, категория при децата, треньорката Филипа Филипова я поема и до ден днешен двете са много силен екип. Още през 2014 г., когато Елизабет е само на 11 години и се състезава при девойките младша възраст, печели сребърен медал в многобоя в Държавното класиране на МТ за приз "Царица Маргарита", както и златен медал на без уред. През 2015 г. на Държавното първенство категория "Елит", Елизабет Йовчева печели златните медали на без уред и въже при девойките младша възраст. На МТ "PALILULA CUP 2015” в Белград, Йовчева печели бронз в многобоя, златен медал на топка и сребърен на въже. През 2016 г. Елизабет спечели многобоя при девойките старша възраст на международния турнир по художествена гимнастика за "Приз Царица Маргарита", който се проведе в Двореца на културата и спорта в морската ни столица. В надпреварата участваха гимнастички от 12 клуба от Русия, Молдова, САЩ, Канада, Израел и България и още три златни медала във финалите на топка, обръч и бухалки. Също през 2016 г. на силния международен турнир в италианскаия град Удине, при родените през 2003-та година, Елизабет спечели шампионската титла в многобоя и златен медал във финала на топка и сребърен - на въже. На международния турнир за девойки, съпътстващ Световната купа в Пезаро (Италия),2016г. Елизабет Йовчева се класира на осмо място във финала на бухалки. Тимът на България в състав Йоана Николова, Полина Иванова, Галатея Герова и Елизабет Йовчева завърши на седмо място в отборното класиране при девойките на международния турнир по художествена гимнастика, съпътстващ Световната купа в португалския град Лисабон. На финалите на уредите, Елизабет се класира шеста във финала на бухалки.
Като състезател Елизабет Йовчева има отлични физически качества, работи с много хъс и желание, а съвместната работа на нея и личната ѝ треньорка Филипа Филипова са залог за много бъдещи успехи! На добър час, Елизабет! Вярваме, че ще успееш!


Анна Келман

Anna Kelman
Родена на 5 май 2003 г. в Лондон.Тренира художествена гимнастика от 7-годишна възраст в клуб "Чар ДКС" - Варна при треньорките Дарина Кирякова и Филипа Филипова.

Вая Драганова

Родена на 25-ти септември 2003 г. в София. Започва да тренира художествена гимнастика от 3-годишна възраст в клуб "Велбъжд" - Кюстендил, при треньорката Валя Машова. В момента Вая е състезател на клуб "Левски Триадица", с личен треньор Марияна Памукова. Още когато е на 10 години и е състезател на клуб "Велбъжд", Вая печели два медала на силен международен турнир в Солун, Гърция. Тя бе най-добра след изпълненията на съчетанията без уред, в конкуренция на над 40 гимнастички, при родените 2003 година - "А" категория. Драганова е с бронзов медал на въже и бе класирана 4-та в многобоя. През 2014г. Вая Драганова печели сребърен медал в многобоя на МТ "Руми и Албена " при девойките младша възраст, както и сребърен медал във финала на въже и бронз във финала на без уред. Вая спечели Международния турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято 2014" при девойките младша възраст и стана носител на шампионската титла в многобоя. Отново през 2014 г. Вая Драганова печели 1 място многобой и 1 място въже на първия международен турнир за купа ''Rithmica'' - гр.Гюргево, Румъния. През 2015 г. Вая завоюва шампионската титла в многобоя при девойките младша възраст на силния международен турнир "Ritam cup" в Сърбия. Талантливата състезателка получи най-висока оценка за композицията на въже и е втора на топка от 22 гимнастички. Три златни медала от турнира "Кюстендилско лято" 2015 г също са в актива на Вая Драганова. През 2016 г. Вая Драганова е част от национален ансамбъл девойки, с който участва на международен турнир в Япония. През 2016 г. Вая, вече като състезател на клуб "Левски Триадица", участва на международния турнир "AURA CUP ZAGREB" 2016, където печели бронзов медал във финала на топка при ДСВ, а в многобоя се класира на 6-то място.
Вая Драганова е част и от новия национален ансамбъл - девойки, готви се с много желание и има всички качества да бъде един елитен състезател! Успех, Вая!


Вероника Любчова

Родена в София на 3-ти февруари 2003 година. Започва да тренира художествена гимнастика на 4 години в подготвителна група. На 7- годишна възраст попада при треньора Николай Боев и от тогава двамата са неизменен тандем. Вероника се състезава за клуб "Академик", а от тази година е гимнастичка на клуб "Авангард" - София, чийто президент е личният ѝ треньор Николай Боев. Има богата биография като гимнастичка, участвала е на много национални и международни турнири. Член е на националния отбор-девойки старша за 2016 и 2017 година, и на олимпийския резерв на девойки, родени 2003 година.
Първата ѝ победа на международен турнир Вероника постига, когато е едва на 8 години - на Международен турнир във Вроцлав Полша. От тогава неизменно е на стълбичката и е с призови класирания.
За изминалата 2016-та година има участия само на два международни турнира, тъй като лекуваше травма и поради тази причина пропусна първия състезателен сезон. През втория обаче, спечели първо място на "Олимпия къп" в Бургас. Също така Вероника Любочва печели първо място на силния международен турнир в Талин, Естония, както в многобоя, така и във финалите на всички уреди.
През 2015 година има много победи от държавни и международни турнири. Печели "Олимпия Къп", "Академик Къп", Купа ЦСКА, първа е и на международния турнир в Тузла - Босна и Херцеговина, първо място печели и на международен турнир в Будапеща, първа е в Белград на турнира на Драгана Терзич, печели медали и на държавните първенства. Републиканска шампионка е на топка от държавното първенство категория "ЕЛИТ", носител на сребърен медал във финала на без уред, и бронзов медалист във финала на обръч.

Вероника има много физически качества, много е смела и трудолюбива като състезател. Заедно с личния си треньор Николай Боев, залагат на интересни и рискови съчетания, и това ѝ дава всички шансове да се бори за призови класирания. На добър час, Вероника!

Татяна Воложанина

tatiana volojanina
Татяна Воложанина е родена на 28 януари 2003 година в Иркутск - Русия. Започва да се занимава с художествена гимнастика на 6 годишна възраст към клуб „ДИНАМО“ - гр. Иркутск. В седемгодишна възраст се мести в град Дмитров и преминава в местния клуб „ДИНАМО- ДМИТРОВ“, където се занимава под ръководството на треньорката Людмила Владимировна Попова, която й дава основата в художествената гимнастика и я изгражда като гимнастичка. В този период Татяна не еднократно става победителка и призьорка в международни състезания („Балтийска пролет“ - гр. Калининград, „Ярославска пролет“- гр. Ярославль, “Чеховска пролет“ - гр. Чехов, „Пушкински май“ - гр. Пушкин и още много турнири). В този период тя също става призьор на Московска област по групови упражнения. През януари 2015 година тя получава званието „Кандидат майстор на спорт а“, в Русия. През 2014 година Таня за пръв път участва на състезание в България и печели сребърен медал на Международния турнир „Тракия“- гр. Пловдив. През 2015 година, на същия турнир става победителка в многобоя и на отделните уреди. През октомври 2015 година печели сребърен медал в многобоя на турнира „Тракия- Елит“ - гр. Пловдив. В края на 2015 година Таня заедно с родителите си се мести да живее в България в гр. Бургас и от 2016 година започва да тренира в клуб „Олимпия-74“, под ръководството на треньорката г-жа Петя Монева. Тренира в този клуб до Август 2017 година. През този период Таня става победителка в турнирите - „Морски грации“ - гр. Бургас за 2016 и 2017 година, „Академик“- София 2016 г., „Феникс-къп“- София 2016 г. През 2017 година, Воложанина става втора на квалификациите „Елит“ и заема 5 място в многобоя на турнира „Жулиета Шишманова“ - Бургас 2017. В настоящия момент Таня е член на клуб „Левски-Илиана“.

Валерия Ватова

valeria vatova
Валерия Ватова е родена на 03.02.2004 година в Пловдив.Започва да тренира художествена гимнастика на 5-годишна възраст в  спортен клуб "Тракия" - Пловдив при треньорката Нина Саръсакалова. От 2014 г. главен треньор на Валерия става Ирина Чернева.


Бояна Гелова

Родена на 10 май 2003 година. Започва да тренира художествена гимнастика на 4-годишна възраст в клуб "Черноморец" - Бургас. Личен треньор на Бояна е г-жа Анна Бошева. През 2013 година Бояна Гелова участва на МТ "Лондон Къп" в английската столица, където печели бронзов медал във финала на топка. На държавното първенство категория "Елит" през 2014 г. при девойките младша възраст, Бояна печели бронзов медал във финала на без уред. През 2015 г. в международния турнир за купа "Камчия", Бояна спечели шампионската титла в многобоя. Отново през 2015 година на държавното първенство "Златен обръч", който се проведе в град Стара Загора, Бояна зае осмо място в многобоя. На турнира "Руми и Албена" - 2015 г., Гелова се класира на пето място в многобоя и спечели бронзов медал на без уред при девойките младша възраст категория "ЕЛИТ". През 2016 г. в международния турнир за купа "Берое" в Стара Загора, Бояна Гелова печели сребърен медал в многобоя, както и сребърни медали във финалите на въже и топка. Освен, че се подготвя като индивидуален състезател, Бояна Гелова е част от ансамбъл-девойки, които се подготвят за новия сезон, в който ще участват на четири състезания от Световната купа и на Европейско първенство в Будапеща.
Бояна Гелова тепърва навлиза в големия спорт, има всички физически качества и желание за работа, за да се наложи като елитна гимнастичка. А двете с треньорката Анна Бошева са отличен тандем, който може да постигне много! Успех, Бояна!Миряна Чолакова

miriana 4olakova
Състезателка от КХГ "Академик" с треньор Елена Дукова.

Елена Георгиева

elena georgieva
Родена през 2004 г., състезател е на клуб "Академик" - София. През 2014 г. се класира на 4-то място в многобояна ДП-деца и печели златен медал на въже. През 2016 г. на ДП "Елит" печели бронзов медал в многобоя при ДМВ и бронзов медал във финала на топка. Също през 2016 г. на ДП "Златен обръч" се класира трета в многобоя на ДМВ и печели два бронзови медала във финалите (на без уред и топка).
През 2017 г. вече в ДСВ на ДП "Елит" се класира втора във финала на обръч. На ДП "Жулиета Шишманова" заема 6-тото място в многобоя при девойките старша възраст.

Снежана Колева

snejana koleva
Родена през 2004 г. в Пловдив. Тренира художествена гимнастика в СК "Тракия Елит" при Анастасия Генова.Никол Атанасова

Nikol Atanasova
Родена на 13.07. 2004 г. в гр. Шумен. Започва да тренира художествена гимнастика на 5-годишна възраст, а от 2011 г. става състезател на клуб "Левски Илиана" при треньорките Теодора Тенева и Виолета Господарска. 
НАЦИОНАЛЕН ОТБОР - ДЕВОЙКИ - АНСАМБЪЛ:Мария Кънчева - главен треньор
Марияна Памукова - помощник-треньор
Радул Роглев -
хореограф


Лидия Василева
капитан

През 2010 г., когато е на 7 години, Лидия Василева участва на МТ "Хармония" и печели сребърен медал на без уред. На държавното първенство категория ДЕЦА през 2012 г., Лидия се класира на 6-то място в отборната надпревара и е 30-та в индивидуалния многобой, където участват 72 гимнастички. На контролното при децата от Олимпийския резерв през 2012 г., Лидия намира място в класираните на всичките турове при децата на 11 г. възраст. През 2013 година Лидия преминава всички турове от контролните и попада в Олимпийския резерв на децата на 11 г. възраст. През 2014 г. Лидия Василева преодолява квалификацията за категория "ЕЛИТ" и влиза с 14-ти резултат при ДМВ. На МТ "Тракия Елит" през 2015 г., Лидия Василева се класира на 6-то място в многобоя на международното класиране и заема две 5-ти места във финалите на въже и топка, и две 6-ти места - на обръч и бухалки. На държавното отборно първенство през 2015 година, Лидия Василева, в един отбор с Галатея Герова и Анелия Мюзюрска, печелят бронзовия медал. На ДП категория "Елит" през 2015 г. Лидия Василева се класира на 4-то място във финала на обръч. През 2016 г. в Държавното отборно първенство Лидия е в един отбор с Румяна Ганджева и Теодора Георгиева се класират на 5-то място. През 2016 г. след проведени множество контролни Лидия Василева става част от национален ансамбъл-девойки (основен състав), заедно с Галатея Герова, Мария Спасова, Биляна Везирска и Биляна Писова, и резерви Вая Драганова и Бояна Гелова. Лидия е избрана за капитан на ансамбъла, а помощник-капитан е Мария Спасова.

Лидия е трудолюбив и много амбициозен състезател, показва старания, дисциплина и видимо напредва. На добър час, Лидия! Успех на теб и ансамбъл-девойки през новия състезателен сезон!


Галатея Герова

Родена на 27-ми август 2002г. в Пловдив. Започва да тренира на 8-годишна възраст в клуб "Тракия Елит" при г-жа Анастасия Генова. Тея започва да печели медали в художествената гимнастика само една година след като влиза в залата.
През 2010-та година: МТ „Хармония-М”, гр. Пазарджик, 2010 г. - златен медал на без уред. На МТ „Импала къп”, гр. Стара Загора, 2010 г. - златен медал на без уред. На МТ „Тракия Елит”, гр. Пловдив, 2010 г. - златен медал на без уред. На МТ „Никулден”, гр. Бургас, 2010 г. - златен медал ансамбли-ДЕЦА.
През 2011-та година: МТ „Морски грации”, гр. Бургас, 2011 г. златен медал на без уред, 4-то място на топка. МТ „Верия” Гърция, 2011 г. - златен медал на без уред, сребърен медал на топка.
На МТ „Импала къп”, гр. Стара Загора, 2012 г. - сребърен медал на без уред. На държавното първенство за ДЕЦА „А” кат., гр. Стара Загора, 2012 г. – финали, сребърен медал на без уред, 13-то място в многобой. На МТ „Берое”, гр. Стара Загора, 2012 г. – бронзов медал на въже.
На МТ „Импала къп”, гр. Стара Загора, 2013 г - уред по избор - златен медал на държавното първенство. „Златен обръч”, гр. Варна, 2013 г. – финали, обръч - бронзов медал. На държавното първенство ДМВ, кат. „Елит"2013, 10-то място в многобоя – финали, 5-то място топка, без уред 7-мо място. На държавния турнир „Морски бриз”, гр. Бургас, 2013 г. – ансамбли - бронзов медал.
На държавното първенство ДМВ, кат. „Елит”, гр. Велико Търново, 2014 г. - 5-то място в многобоя финали-топка - златен медал, 4-то място без уред, сребърен медал на въже. На ДП „Златен обръч”, гр. Велико Търново, 2014 г. - финали, въже - златен медал. На МТ „Спартакус”, Гърция, 2014 г. - сребърен медал на въже, златен медал на топка, бронзов медал на обръч. На МТ „Тракия Елит”, гр. Пловдив, 2014 г. - златен медал в многобоя и четири златни медали на всички уреди.
На ДП ДСВ, кат. „Елит”, 2015 г. – финали, въже и обръч – бронзови медали. На МТ „Морски грации”, гр. Бургас, 2015 г. – златен медал на топка. На ДП „Жулиета Шишманова”, гр. Бургас, 2015 г. – финали, обръч, топка и въже – бронзови медали, многобой – 4-то място. На МТ „Руми и Албена”, гр. Варна, 2015 г. – златен медал в многобоя и на всичките уреди. ДП отборно, гр. София, 2015 г. – бронзов медал в отбор с Лидия Василева и Анелия Мюзюрска. На ДП „Жулиета Шишманова”, гр. Бургас, 2015 г. – 4-то място в многобоя финали, обръч На МТ „Тракия къп”, гр. Пловдив, 2015 г. - златен медал в многобой и златни медали на отделните уреди. На МТ „Дънди къп” ,гр. София, 2015 г участва извън класирането. На МТ „Тракия Елит”, гр. Пловдив, 2015 г. - бронзов медал многобой.
На МТ „Берое”, гр. Стара Загора, 2016 г. – златен медал в многобоя. На ДП, кат. „Елит”, гр. София, 2016 г. – бронзов медал в многобоя - финали, топка - сребърен медал, въже - бронзов медал, бухалки - сребърен медал, обръч -  сребърен медал. На ДП „Жулиета Шишманова”, гр. Бургас, 2016 г. – бронзов медал в многобоя, финали – златен медал на бухалки, сребърни медали на въже, обръч и топка. На ДП отборно, гр. Велико Търново, 2016 г. – 5-то място в отбор с Румяна Ганджева и Теодора Георгиева. През 2016 г. Галатея Герова печели пет медала от силния междуароден турнир "Сасаги къп " в Япония - сребърен медал в многобоя, още три сребърни във финалите - на обръч, топка и бухалки, и бронз във финала на въже. На Европейското първенство в Холон (Израел) 2016г., Галатея Герова заедно Йоана Николова и Полина Иванова, печелят 5-то място в отборната надпревара при ДСВ. На съпътстващия Световната купа Международен турнир в Пезаро (Италия), Галатея, в един отбор с Йоана Николова, Полина Иванова и Елизабет Йовчева, се класира на 6-то място отборно. На МТ "Алина Къп" 2016 в Москва, Галатея, в един отбор Йоана Николова и Полина Иванова, се класират на 6-то място отборно. На МТ в Лисабон през 2016г, който съпътства Световната купа, Галатея Герова, Йоана Николова, Полина Иванова и Елизабет Йовчева се класират на 7-мо място отборно. От 2010 г., попадайки в звено Олимпийски резерв, през годините Галатея е в основен състав нац. отбор ДМВ и ДСВ индивидуално до тази година, когато е и в основния състав на национален отбор ДСВ – ансамбъл.

Започвайки с една детска мечта - да стане гимнастичка, която в годините прераства до там, че копнее да чуе химна на България и то на голямо престижно състезание, да изгради собствен стил на игра, пленявайки публиката с чар и харизма, Галатея обича да рисува, плете, да кулинарства, пише стихове и приказки, и мечтае да стъпи на Луната. Не спирай да мечтаеш, Галатея! Имаш всичко - талант, смелост, спортсменство, упоритост и трудолюбие - ако така се трудиш, ще стъпиш на Олимпийската стълбичка! На добър, час!


Биляна Писова

Родена на 12.11.2002 г. в Благоевград. Започва да тренира художествена гимнастика на 7-годишна възраст в клуб "Левски-Триадица" с треньор Мариана Памукова.
През 2010 г. Биляна печели златния медал на "Кюстендилско лято".

През 2011 г. участва на силния МТ "MIKULÁS KUPA 2011", Унгария, като се класира 5-та в многобоя и печели сребърен медал на въже при децата, родени през 2002 г. На ДП за деца до 10 г. през 2011 г., Биляна се класира на 13-то място в многобоя 
През 2012 г. печели златен медал в многобоя и два златни медала във финалите на без уред, и въже на Държавното първенство категория „А” - деца. Отново през 2012 - златен медал на държавен турнир в Стара Загора.
През 2013 г. на силния международен турнир “TAVASZI KUPA 2013” в Будапеща (Унгария), печели сребърен медал в многобоя, златен медал на без уред и бронзов медал на обръч. На ДТ "Златен обръч" 2013 г. Биляна Писова се класира 4-та в многобоя и печели сребърен медал на без уред, бронзов медал на въже, класира се 4-та на обръч и 5-та на топка. През 2013 г. на ДП"ЕЛИТ" при ДМВ Биляна печели златен медал във финала на без уред.
На МТ "Руми и Албена" 2014 г. във Варна, се класира 4-та в многобоя на ДМВ и печели сребърен медал във финала на обръч. На МТ "New Year Cup Moste" 2014 в Любляна, Словения, Биляна се класира 4-та в многобоя при ДМВ и печели бронзов медал на обръч. На ДТ "Златен обръч" 2014 г. Биляна печели бронзовия медал в многобоя .
През 2014 г. Биляна Писова печели шампионската титла в многобоя при ДМВ на ДП "ЕЛИТ " 2014 г. и три златни медала - на без уред, въже и обръч и сребърен медал на топка. 
През 2015 г. се класира 9-та в многобоя при ДСВ на ДП "Жулиета Шишманова". На МТ "Олимпик Къп" 2015 г. в Сараево, Биляна се класира втора в многобоя и спечели златни медали във финалите на обръч и бухалки. На силния МТ "DANUBIA CUP 2015" в Братислава, Биляна Писова спечели златото в многобоя при родените през 2002 г. На МТ " Ритъм Къп 2015" в Белград, Биляна се класира 10-та в многобоя при ДСВ. През 2015 г. Биляна Писова игра при ДСВ на МТ, съпътстващ Световната купа в София.
През 2015г. на ДП за ансамбли, ансамбълът на "Левски Триадица" с участието на Биляна Писова печели сребърен медал.
През 2016 г. Биляна Писова печели право да участва националния отбор на България с убедителен резултат на контролните състезания. На силния международен турнир "Aura Cup" 2016, който се проведе в Загреб, Биляна Писова печели бронзов медал в многобоя, златен медал на бухалки и бронзов на обръч. През 2016 г. Биляна Писова е абсолютен дебютант на турнира "Корбей Есон" - Франция, където се класира на 10-то място в многобоя при девойките старша възраст. На ДП категория "ЕЛИТ" през 2016 г. при ДСВ Биляна Писова се класира на 13-то място в многобоя, 7-ма на бухалки и 8-ма на обръч.
От 2013 г Биляна Писова е национален състезател - започва при девойки младша възраст, индивидуално. След това е национален състезател ДСВ - индивидуално и от 2016 г. е член на национален ансамбъл - девойки.

Биляна Писова заедно с Лидия Василева, Галатея Герова, Биляна Везирска, Вая Драганова, Мария Спасова и Бояна Гелова - това е съставът на новия ансамбъл-девойки, който се подготвя за предстоящия състезателен сезон, в който ще участват на четири състезания от Световната купа и на Европейско първенство в Будапеща. Успех, Биляна! На добър час!


Мария Спасова

Screenshot 18

Родена на 23.04.2003 г. в София. Започва да тренира художествена гимнастика от 4-годишна възраст в клуб "Левски-Триадица" с личен треньор Мария Кънчева, която е и старши треньор на ансамбъла-девойки на България.

На ДП "Златен обръч" 2015 г. Мария Спасова се класира на 13-то място в многобоя при ДМВ и се класира 7-ма във финала на обръч.
На ДП категория "ЕЛИТ" през 2015 г., Мария печели сребърен медал във финала на обръч при ДМВ.
През 2015 г. на силния международен турнир "PALILULA CUP" в Белград, Мария Спасова печели сребърния медал в многобоя при ДСВ, печели златен медал във финала на топка и сребърен на обръч.
На държавния турнир СОК "Камчия" 2015 г., Мария печели бронзов медал на без уред при родените през 2003 г. "А" категория.
През 2015 г. Мария се явява на тест - подбор на гимнастички за национален ансамбъл-девойки, родени 2003 г. и е одобрена за разширения състав. 
На държавното отборно първенство при девойките младша възраст през 2015 г., заедно с Йоанна Ангелова и Никол Кирилова, печелят златния медал и шампионската купа като първи отбор на клуб "Левски Триадица".
През 2016 г. на МТ "Helioupolis Cup" в Гърция, Мария Спасова се класира 9-та в многобоя, печели бронзов медал на въже и се класира 4-та на обръч.
На ДТ "Жулиета Шишманова", Мария е дебютантка при ДСВ и се класира на 20-то място в многобоя.
На квалификациите за категория "ЕЛИТ" 2016 г., Мария Спасова се класира на 4-то място в многобоя.
След множество контролни и тестове през 2016 г., Мария печели правото да бъде част от националния ансамбъл-девойки на България.
През 2016 г. българският ансамбъл в състав МАРИЯ СПАСОВА, заедно с Биляна Писова (Левски Триадица), Вая Драганова (Левски Триадица), Натали Гигова (Левски Илиана) и Дара Костадинова (Черноморец, Бургас) и Галатея Герова (Тракия Елит), беше получил покана да представи демонстративно своята програма на силния МТ "Касасаги къп" в Япония. Момичетата на Мария Кънчева играха пред пълна зала и получиха много аплодисменти от домакините.

Като състезател в национален ансамбъл-девойки, Мария се отличава с много дисциплина, трудолюбие и амбиция. На добър час, Мария! Сбъдни мечтата си един ден да донесеш олимпийски медал за България!

Биляна Везирска

Родена на 27 август 2003 година в град Кюстендил. Тренира художествена гимнастика от 6-годишна възраст в спортен клуб "Велбъжд" - Кюстендил, при треньорките Даниела Михалкова, Весела Миланова, Мая Юн и Валя Машова. Лятото на 2015 година се премества да живее в София и тренира в клуб "Левски Триадица" с личен треньор Мария Кънчева. Първите медали, които Биляна Везирска печели, са още на 8-годишна възраст с ансамбъла на "Велбъжд". На детския републикански турнир в Пазарджик, ансамбълът на "Велбъжд" за родените през 2003 година, печели сребърен медал.
На 2-рия МТ "Фея под липите" - Стара Загора, Биляна се класира 6-та в многобоя при ДМВ, печели бронзов медал на въже.
На ДП категория "А" през 2014 г. при ДМВ, в конкуренцията на повече от 50 гимнастички в категорията, печели бронзов медал на без уред, класира се 5-та на въже и 6-та на топка. В отборната надпревара Биляна, в един отбор със Снежана Митова, заемат 8-мо място при ДМВ.
На МТ "Кюстендилско лято 2014", Биляна Везирска печели сребърен медал в многобоя, както и сребърни медали на без уред и топка.
На ДТ "Диляна" - Пазраджик през 2014 г., Биляна се класира 4-та в многобоя при ДМВ и печели бронзов медал на обръч.
През 2015 г. се явява на Национална квалификация за категория "ЕЛИТ" и добива правото да се състезава в категорията. На държавното първенство "Златен обръч" през 2015 г. при ДМВ, Биляна се класира 18-та в многобоя.
На "ИМПАЛА КЪП" 2015 г. в Стара Загора, печели златния медал в многобоя при родените през 2003 г., както и златни медали на без уред и топка.
На проведените контролни за НО през 2016 г. Биляна Везирска се представя отлично и влиза в състава на национален отбор-девойки.
През 2016 г. Биляна Везирска е вече състезател на "Левски Триадица" с треньор Мария Кънчева. На МТ "Хелиопулис къп" 2016 в Атина (Гърция), Биляна се класира 6-та във финала на бухалки при ДСВ.
През 2016 г. след провдени тестове и контролни, Биляна Везирска става част от национален ансамбъл-девойки. Мария Спасова, Галатея Герова, Вая Драганова, Лидия Василева, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова - това са момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика. Девойките се подготвят за новия сезон, в който ще участват на четири състезания от Световната купа и на Европейско първенство в Будапеща.

Като състезател Биляна Везирска е изключително артистична и изразителна. Тя мечтае да представи достойно България в големите състезания с ансамбъл-девойки, а един ден да се качи и на почетната стълбичка на Олимпийски игри! На добър час, Биляна! Успех!

Вая Драганова

Родена на 25-ти септември 2003 г. в София. Започва да тренира художествена гимнастика от 3-годишна възраст в клуб "Велбъжд" - Кюстендил, при треньорката Валя Машова. В момента Вая е състезател на клуб "Левски Триадица", с личен треньор Мариана Памукова. Още когато е на 10 години и е състезател на клуб "Велбъжд", Вая печели два медала на силен международен турнир в Солун, Гърция. Тя бе най-добра след изпълненията на съчетанията без уред, в конкуренция на над 40 гимнастички, при родените 2003 година - "А" категория. Драганова е с бронзов медал на въже и бе класирана 4-та в многобоя. През 2014г. Вая Драганова печели сребърен медал в многобоя на МТ "Руми и Албена " при девойките младша възраст, както и сребърен медал във финала на въже и бронз във финала на без уред. Вая спечели Международния турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято 2014" при девойките младша възраст и стана носител на шампионската титла в многобоя. Отново през 2014 г. Вая Драганова печели 1 място многобой и 1 място въже на първия международен турнир за купа ''Rithmica'' - гр.Гюргево, Румъния. През 2015 г. Вая завоюва шампионската титла в многобоя при девойките младша възраст на силния международен турнир "Ritam cup" в Сърбия. Талантливата състезателка получи най-висока оценка за композицията на въже и е втора на топка от 22 гимнастички. Три златни медала от турнира "Кюстендилско лято" 2015 г също са в актива на Вая Драганова. През 2016 г. Вая Драганова е част от национален ансамбъл девойки, с който участва на международен турнир в Япония. През 2016 г. Вая, вече като състезател на клуб "Левски Триадица", участва на международния турнир "AURA CUP ZAGREB" 2016, където печели бронзов медал във финала на топка при ДСВ, а в многобоя се класира на 6-то място.

 

Вая Драганова е част и от новия национален ансамбъл - девойки, готви се с много желание и има всички качества да бъде един елитен състезател! Успех, Вая! 

Бояна Гелова

Родена на 10 май 2003 година. Започва да тренира художествена гимнастика на 4-годишна възраст в клуб "Черноморец" - Бургас. Личен треньор на Бояна е г-жа Анна Бошева. През 2013 година Бояна Гелова участва на МТ "Лондон Къп" в английската столица, където печели бронзов медал във финала на топка. На държавното първенство категория "Елит" през 2014 г. при девойките младша възраст, Бояна печели бронзов медал във финала на без уред. През 2015 г. в международния турнир за купа "Камчия", Бояна спечели шампионската титла в многобоя. Отново през 2015 година на държавното първенство "Златен обръч", който се проведе в град Стара Загора, Бояна зае осмо място в многобоя. На турнира "Руми и Албена" - 2015 г., Гелова се класира на пето място в многобоя и спечели бронзов медал на без уред при девойките младша възраст категория "ЕЛИТ". През 2016 г. в международния турнир за купа "Берое" в Стара Загора, Бояна Гелова печели сребърен медал в многобоя, както и сребърни медали във финалите на въже и топка. Освен, че се подготвя като индивидуален състезател, Бояна Гелова е част от ансамбъл-девойки, които се подготвят за новия сезон, в който ще участват на четири състезания от Световната купа и на Европейско първенство в Будапеща.

 

Бояна Гелова тепърва навлиза в големия спорт, има всички физически качества и желание за работа, за да се наложи като елитна гимнастичка. А двете с треньорката Анна Бошева са отличен тандем, който може да постигне много! Успех, Бояна!
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

button
Пишете ни!
1000 оставащи символи