ТРЕНЬОРСКИ ЕКИП

Главен мениджър

Бранимира Маркова
Branimira Markowa

Бранимира Иванова Димитрова (сега Маркова) е родена на 01.10.1973 г. в София. Тренира в клуб "Славия" при Людмила Димитрова, от края на 80-те години в НО. Една от последни гимнастички на Нешка Робева. Спортната ѝ кариера е като бивш национален състезател, от Световното първенство през 1993 г. печели златен медал отборно, световен отборен шампион от СП в Аликанте 1995г., 4-то място във финала с въже, 8-мо място във финала с лента. От 6 години е личен треньор на най-добрата ни индивидуална гимнастичка Невяна Владинова, както и на Катрин Тасева. 

Помощник-треньор на

национален отбор-жени-индивидуално

Силвия Стойнева
Силвия Стойнева

Родена на 9-ти октомври 1978 г. Състезател на клуб "Левски". Вицесветовен шампион с ансамбъл-жени в Париж 1994 г. Главен треньор на  представителните отбори за възраст девойки - индивидуално.

 


Главен треньор

Весела Димитрова
vesela dimitrova 1

Започва като треньор в клуб "Илиана" в София. През 1999 година работи с националния ансамбъл-девойки на България, който завюва сребърен медал на Европейското първенство в Будапеща. Прави свой клуб по художествена гимнастика в Пловдив и от 2009-та до 2013-та година е старши-треньор на отбора на Швейцария. "Кръстоноските", както наричат швейцарския национален отбор, идваше на лагери на базата на националния отбор в зала "Раковски" и винаги се открояваше с оригинални и интересни композиции под ръководството на Весела Димитрова. Интересно беше, че всички момичета бяха научили български език, защото тя даваше указания на швейцарките само на български! В страна като Швейцария, в която художествената гимнастика не значеше нищо като спорт, Весела започна от нулата и стигна до медали с националния ансамбъл - бронзов медал на Световната купа в Лисабон, четвърто място на Световното първенство в Монпелие на обръчи и ленти, и осмо място в многобоя!

 

Помощник-треньор

Михаела Маевска

Родена на 4-ти октомври 1990 г в София. Състезател на "Академик" - София и "Левски Илиана" - София. Едно от момичетата на Ина Ананиева, спечелило бронзов медал от Олимпийските игри в Рио 2016г.
 

Старши треньор на
национален отбор девойки-ансамбъл

Вяра Ваташка
21751375 1614975185239987 5766646250910524864 n

Вяра Ваташка е вицеолимпийска медалистка от Атланта'96 и двукратна световна шампионка с ансамбъла на България. Помощничката ѝ Цветелина Найденова е бронзова медалистка от Рио 2016 и световна шампионка с ансамбъла на България! Треньорката на ансамбъл-жени Весела Димитрова ще бъде съветник и консултант в работата на двете. Новата политика в националните ни отбори е да има уеднаквяване в методиката на подготовка и приемственост, както между състезателки жени и девойки, така също и между треньорите. По същата система ще работи главният ни мениджър Бранимира Маркова в индивидуално-жени и старши треньорът на девойки-индивидуално Силвия Стойнева.


Мария Кънчева
maria kyn4eva

Родена на 11.10.1982 г. Започва да се занимава с художествена гимнастика на 3г., в КХГ „Левски”. Личен треньор - Валентина Ганева. Многократна шампионка на България - отборно и ансамбъл, носителка на медали от държавни и международни турнири – индивидуално и ансамбъл. Завършила НСА „Васил Левски” със специалности „Треньор по художествена гимнастика” и „Спортна психология” - доктор. Квалификация „Редактор в спортен отдел в радио, телевизия и преса". Международен съдия по художествена гимнастика.

 

 

 

 
 

Марияна Памукова

mariana pamukova

Родена на 22. 08. 1982 г. Започва да се занимава с художествена гимнастика на 5 год., в ЦСКА. От 1990 г. е състезателка на КХГ „Левски”, а от 1994 г. е с личен треньор Валентина Ганева. Медалистка от държавни и международни турнири – индивидуално и ансамбъл. Завършила НСА „Васил Левски” със специалности „Треньор по художествена гимнастика”, „Учител по физическо възпитание” и „Анимация в туризма” - магистърска степен. Член на Треньорската комисия към БФХГ. Съдия по художествена гимнастика. Личен треньор на Боряна Калейн.

 
личен треньор

Николай Боев
niki boev new

Роден на 23.06.1988 г. в Бургас. Завършва търговско-банкова гимназия в родния си град. С гимнастика се занимава от 12-годишна възраст, а с треньорска дейност от 15-годишен. Като треньор започва в клуб по художествена гимнастика "Олимпия" - Бургас, а от 2007 г.  продължава в клуб "Академик" - София. От 2016 г. има свой собствен клуб "Авангард" - София. Личен треньор е на  националните състезателки Петя Борисова-жени и Вероника Любочва-девойки. Завършва в СУ "Св. Климент Охридски" специалност история и педагогика.

 личен треньор

Белла Каратанчева-Маркова
белла маркова

Родена на 29-ти ноември 1985 г. в Пловдив. Започва да тренира художествена гимнастика на 4 годинки и от тогава е неизменно в залата. Била е треньор в клуб "Левски Илиана", както и в клуб Каламата, Гърция. Също така е била старши-треньор на национален ансамбъл-девойки през 2009-та година. В момента е личен треньор на Ерика Зафирова.

 


Филипа Филипова
filipa filipova

Главен треньор на СКХГ ”ЧАР-ДКС”. Личен треньор на Йоана Николова (член на НО - жени - индивидуално, разширен състав и Елизабет Йовчева - член на НО-девойки)

 

 


 

личен треньор

Петя Петкова

 

Ирина Чернева
irina 4erneva

Родена е на 6 март 1967 г. в гр. Стамболийски. С художествена гимнастика се занимава от 6-годишна. Тренира в АФД „Тракия” при Анастасия Генова. Средното си образование завършва в ЕСПУ „Черноризец Храбър”. Дипломира се в Педагогическия факултет на ПУ „П. Хилендарски”, през 2005 година, специалност „Физическо възпитание”. Майстор е на спорта от 1983 година. От 1985 г. е щатен треньор в АФД „Тракия”. През 1993 г. става съучредителка на СКХГ „Тракия” и е на работа като треньор на клуба. От 1998 г. става главен треньор на СКХГ „Тракия”. Тя е спортен съдия от 1986 година. В момента е с категория „Елит”. Член е на Треньорската комисия  на БФХГ.

 

 

 

 

Радка Вражева
radka vrajeva

Треньор в СКХГ "Черноморец" - Бургас и личен треньор на Полина Иванова (член на национален отбор-жени, индивидуално).

 

 

 

 

 

 

 

 


 

хореограф

Гоча Будагашвили
gocha new

 


хореограф

Радул Роглев
радул роглев


хореограф

Елица Павликенова

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

button
Пишете ни!
1000 оставащи символи