14.05.2017 г. Сребро и бронз за България от ''World Challenge Cup''! И двете наши представителки ще се завърнат с медали от Портимао! (обобщение на турнира)

18301697 1462970483773792 1633524680001861599 n
И този уикенд българските гимнастички се пребориха за медали на поредното силно състезание. Завърши поредният кръг от Световната купа по художествена гимнастика в град Портимао, Португалия.

България беше представена от Боряна Калейн и Ерика Зафирова в индивидуалната надпревара. В многобоя нашите момичета отново намериха място в топ шест - като Боряна се нареди на 4-то място, а Ерика Зафирова се нареди на 6-то място. Победителка стана Юлия Бравикова от Русия, втора - Елисавета Люговски от Русия и трета - Виктория Филановски от Израел.

Два медала спечелиха нашите момичета във финалите на едно много трудно състезание, без съдия в индивидуалното! И успяха да се съберат и да си изиграят по най-добрия начин съчетанията до края на финалите, въпреки че започнаха с грешки и неточности. Във финала на лента Ерика Зафирова изигра много смело и красиво съчетание и спечели среброто в надпреварата във финалите на уреда. На обръч Ерика се нареди на пето място, а след изпускане на обръча извън терена, Боряна остана осма. На топка Боряна се класира на пето, а Ерика на шесто място.

Медалистките от всички финали:

ОБРЪЧ
1. Виктория Филановски (Израел)
2. Юлия Бравикова (Русия)
3. Елисавета Луговских (Русия)
ТОПКА
1. Виктория Филановски (Израел)
2. Елисавета Луговских (Русия)
3. Настася Генералова (САЩ)
БУХАЛКИ
1. Елисавета Луговских (Русия)
2. Юлия Бравикова (Русия)
3. БОРЯНА КАЛЕЙН (БЪЛГАРИЯ)
ЛЕНТА
1. Виктория Филановски (Израел)
2. ЕРИКА ЗАФИРОВА (БЪЛГАРИЯ)
3. Юлия Бравикова (Русия)

Следващия уикенд вече ще е наистина голямата битка - ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО В БУДАПЕЩА! В него ще бъдем представени от ансамбъл-девойки, Невяна Владинова и Катрин Тасева в индивидуалната надпревара при жените!

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

button
Пишете ни!
1000 оставащи символи