Днес сутринта в тренировъчната зала на Арена "Армеец" се проведе открит урок на Соня Янкова - дългогодишния балетен педагог на националния отбор по художествена гимнастика , която е работила през 70-те и 80-те години в България и от дълги години живее и р
 DSC6362

Днес сутринта в тренировъчната зала на Арена "Армеец" се проведе открит урок на Соня Янкова - дългогодишния балетен педагог на националния отбор по художествена гимнастика , която е работила през 70-те и 80-те години в България и от дълги години живее и работи в Америка.
Соня Янкова предварително бе посетила тренировките на националните отбори по специална покана на президента на БФХГ Илиана Раева.
Именно на г-жа Раева бе идеята за този открит за треньори, танцови и балетни педагози, хореографи и състезатели урок, който да бъде записан на DVD и да се ползва като учебен материал в тренировките на отборите.
В урока трябваше да участват и три момичета от национален отбор - девойки, но те утре имат отговорно контролно и самата Соня Янкова и треньорския щаб прецениха, че след едно такова занимание утре няма да имат сили да се представят пълноценно на контролното.
Оказа се, че урокът е не просто час по балет, а истинско показно за красота и присъствие на килима.
Г-жа Янкова показваше как да се застава, да се тренира, как да се избягват контузии и това с непрекъснатото напомняне "Усмихнете се, вие сте най-добрите, помахайте на публиката".
Беше невероятно полезно занимание, всички в залата бяха наистина пленени от работата на тази невероятна жена и страхотен педагог.
Накрая Соня Янкова завърши с думите "Гордея се, че съм българка и че имах възможността да се докосна до тези прекрасни момичета и имах честта да им бъда преподавател, макар и за един урок".
Тя благодари специално на г-жа Илиана Раева за поканата и пожела успех на всички български гимнастички!
От своя страна състезателки и треньорите бяха единодушни, че никога няма да забравят този невероятен урок и присъствието на такъв блестящ педагог като Соня Янкова!

 
 

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи