velingrad-alcalia-logo.jpg
logo-dundee.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
sls-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png
Dunarit-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
saqna-logo.jpg
fit-panther.jpg
nextbasket-logo.jpg
palmsbet-logo.jpg
fibank-logo.jpg
epaygo-logo.jpg

    
      DSC2629       България поведе в отборното класиране на Световното първенство за девойки! Елвира Краснобаева с два от два възможни финала!
(обобщение на първия състезателен ден в индивидуалната надпревара)

В Клуж-Напока днес бе даден официален старт на второто издание на Световното първенство за девойки, което се провежда на четири години. В индивидуалната надпревара България е представена от Елвира Краснобаева и Никол Тодорова.

Със съчетания с обръч и топка стартира Елвира Краснобаева. След изключително силна и стабилна игра Еля получи оценка от 31.950 (D. 15.500; A. 8.000; E. 8.450) на топка и заслужено оглави квалификацията на този уред.

На обръч Елвира също показа класата си за пореден път и с резултат от 31.000 (D. 14.800; A. 8.000; E. 8.200) и зае четвърта позиция в класирането на обръч. По този начин Елвира успя да се класира и за двата финала, които ще бъдат в неделя (9-ти юли).

България поведе в отборното класиране след първите две съчетания на индивидуалното с актив от 62.950. Втори за момента е отборът на Румъния с 62.300. Трета позиция заема Германия с актив от 61.400.

Припомняме, че за отборната надпревара се сумират оценките от индивидуалното състезание (четири оценки) + двете оценки от многобоя на ансамбъл-девойки.

Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова, която днес бе в панела за трудност с тяло на топка.

Водач на делегацията ни е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Неотлъчно до момичета са старши-треньорът на отбора Райна Тошева, личният треньор на Елвира Краснобаева - Светлана Юриева,
кинезитерапевтът Ивайло Андонов и психолог проф. Татяна Янчева.

Член на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика е Мария Петрова, която е и вицепрезидент на комитета и на БФХГ.

От 18.30 в BTArena ще стартира надпревара и при ансамблите, където ще видим възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова - Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Габриела Пеева, който стартират под номер 5 с пет въжета.

Желаем ви успех! 🍀🇧🇬    
Пишете ни!
1000 оставащи символи