saqna-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
freddy_logo.png
fibank-logo.jpg
sls-logo.jpg
velingrad-alcalia-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
Dunarit-logo.jpg
nextbasket-logo.jpg
logo-dundee.png
fit-panther.jpg
born-winner-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
easy-pay-logo.jpg

  DSC3910

 Три от общо четири възможни финала за България в индивидуалната надпревара на Световното първенство за девойки! България временно на втора позиция в отборната надпревара!
(обобщение на втория състезателен ден в индивидуалната надпревара)

Със съчетанията с бухалки и лента продължи квалификацията в индивидуалната надпревара на II-рото Световно първенство за девойки, което се провежда в румънския град Клуж - Напока. България бе представена от индивидуалистките Елвира Краснобаева и Никол Тодорова.

Успешен старт направи Никол Тодорова на шампионата в Румъния. Тодорова изигра своята композиция с лента изключително стабилно и получи оценка от 29.550 (D. 13.500; A. 7.900; E. 8.150) и заслужено намери място сред най-добрите осем с трета по сила резултат.

Другата ни представителка Елвира Краснобаева допуска сериозни грешки в съчетанието си с бухалки и с резултат от 26.450 (D. 11.700; A. 7.700; E. 7.150) не успя да се класира за финала на бухалки.

Три от общо четири възможни финала за България на Световното първенство за девойки. Елвира Краснобаева успя да си извоюва мястото на финалите на обръч и топка, а Тодорова - на лента. Финалите стартират утре в 13.05.

България заема временно втора позиция в отборната надпревара след квалификациите в индивидуалната надпревара с актив от 149.250. На първо място е отборът на домакините с 150.650. Временно трето място за Израел с 148.350.

Припомняме, че за отборната надпревара се сумират оценките от индивидуалното състезание (четири оценки) + двете оценки от многобоя на ансамбъл-девойки.

Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова.

Водач на делегацията ни е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Неотлъчно до момичета са старши-треньорът на отбора Райна Тошева, личният треньор на Краснобаева - Светлана Юриевна, кинезитерапевтът Ивайло Андонов и психолог проф. Татяна Янчева.

Член на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика е Мария Петрова, която е и вицепрезидент на комитета и на БФХГ.

От 18.30 в BTArena ще продължи надпреварата и при ансамблите, където ще видим възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова - Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова и Ванеса Емилова с пет топки със стартова позиция 9️⃣.

Желаем ви успех! 🍀🇧🇬     
Пишете ни!
1000 оставащи символи