SASAKI_LOGO.png
nextbasket-logo.jpg
epaygo-logo.jpg
logo-dundee.png
freddy_logo.png
palmsbet-logo.jpg
fit-panther.jpg
fibank-logo.jpg
velingrad-alcalia-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
easy-pay-logo.jpg
sls-logo.jpg
born-winner-logo.jpg

  

  viber изображение 2024 03 23 20 26 53 867

 Седем медала за България от Световната купа в Гърция! 🥇🥈🥉🇧🇬

Този уикенд в южната ни съседка се проведе първата Световна купа по художествена гимнастика за сезон 2024. В Палео Фалиро, България бе представена от индивидуалистките Ева Брезалиева и Елвира Краснобаева и от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Със седем отличия се завръщат грациите ни - 2 златни 🥇 медала, 3 сребърни 🥈и 2 бронзови 🥉.

Елвира Краснобаева нахлу с летящ старт в елита на художествената гимнастика. Възпитаничка на Светлана Юриевна стана шампион в многобоя при жените при дебюта си на Световна купа. Днес Краснобаева добави още три отличия - златен медал на обръч и сребърни отличия на бухалки и лента.

Другата ни "звезда" в Гърция бе Ева Брезалиева. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва сребърен медал в многобоя и на финалите днес се окичи с бронзовите медали на топка и бухалки. Брезалиева записа и две четвърти места във финалите на обръч и лента.

Ансамбъл-жени не показа в най-чистия вид своите шампионски композиции и остана на пета позиция в класирането за многобоя. Днес възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева записаха и шеста позиция във финала с 3 ленти + 2 топки. Въпреки допуснатите грешки всички са единодушни, че България е с най-силните композиции.

"Гордея се с българския национален отбор ансамбъл и индивидуално в Атина и с техните треньори! Само това е пътят за България - много трудни и много въздействащи съчетания!", заяви президентът на БФХГ Илиана Раева за представянето на грациите ни този уикенд.

Съдия за България на това състезание бе Християна Тодорова - генерален секретар и член на ТК/ ЕГ. Супервайзер на Световната купа бе Мария Петрова - вицепрезидент на ТК/ ФИГ.
Пишете ни!
1000 оставащи символи