logo-aleksandrovska-bolnica.png
motorola-logo.jpg
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png
New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
loreal-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png

02.05.2017 г. Рекордните 26 държави участват в международния турнир по художествена гимнастика Sofia Cup, който започна днес в Арена Армеец!

18193106 1454158564654984 3425739339674498526 o
Официално надпреварата беше открита от президентa на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.
"За мен е удоволствие, че за поредна година София е домакин на международен турнир по художествена гимнастика. Тази година имаме рекордните 26 държави. През тези два дни ще станем свидетели на един истински празник на художествената гимнастика. Надявам се, че най-добрите ще спечелят. Пожелавам на всички успех", заяви Раева.

Официални гости на церемонията по откриването бяха вицепрезидентът на БФХГ и вицепрезидент на Техническия комитет на Eвропейския съюз по гимнастика - Мария Петрова, която е и главен съдия на турнира, Евангелия Трикомити – супервайзър на турнира, както и Деспа Каталиева – зам.-главен съдия на състезанието.

В надпреварата ще участват 51 гимнастички – 31 девойки и 20 жени. В надпреварата при ансамблите-девойки, конкуренция на нашите - Мария Спасова, Бояна Гелова, Галатея Герова, Биляна Писова и Биляна Везирска, ще са съставите на Естония, Азербайджан, Швейцария, Чехия, Австрия, Норвегия, Турция, Сърбия, Япония, Русия, Италия, Беларус, Унгария и Украйна.

В индивидуалната надпревара при жените страната ни ще бъде представена от талантливите Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова, и от Вая Драганова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова при девойките.

България също ще има две представителки на съдийските маси – "златните" Силвия Митева-Янева и Християна Тодорова. По програма днес ще бъдат определена победителката в многобоя при девойките. Ансамблите-девойки ще направят първо изиграване на съчетанието си с бухалки, а жените ще представят съчетанията си с обръч и топка. Входът за зрителите в "Арена Армеец" е свободен.

ПРОГРАМА на турнира
СТАРТОВ РЕД на турнира


Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи