Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png
loreal-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
Petrol_YourPlace.png
freddy_logo.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png

04.05.2017 г. Световният елит на художествената гимнастика се събира в зала ''Арена Армеец'' от 5-ти до 7-ми май!

Plakat
Гимнастички от 27 държави ще си оспорват отличията в Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“, която започва утре в столичната зала „Арена Армеец“.

В състезанието ще участват едни от най-големите млади звезди в този спорт. Съставът на Беларус идва с Катерина Халкина и Алина Харнашко. Украйна е без Ганна Ризатдинова и Олена Дяченко, но с Виктория Мазур и Йева Мелешчук. В състезателния списък са още Линой Ашрам и Никол Залихман (Израел), Вероника Бертолини и Александра Аджурджукулезе (Италия), както и Наталия Гарсия, и Сара Яна (Испания).

След кардиналните промени, предприети от главния треньор Ирина Винер, за Русия ще се състезават младите Мария Сергеева и Карина Кузнецова, а не предварително обявените Александра Солдатова и Дина Аверина. България ще бъде представена от нашите невероятни - Невяна Владинова и Катрин Тасева.

При ансамблите, участие са заявили 9 отбора. Големите отсъстващи са тимовете на Италия, Испания, Япония и Азербайджан! Конкуренция на шампионките ни - Симона Дянкова, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Лаура Траатс, ще са петорките на Беларус, Канада, Финландия, Германия, Швейцария, Украйна и Узбекистан. Русия ще бъде представена от отбора, който спечели първото място в шампионата на страната, проведен в Санкт Петербург.

Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“ и тази година е част от кампанията  "София - Европейска столица на спорта 2018", а освен това е и една от четирите световни купи, които са квалификация за олимпийските игри в Токио през 2020-та година. България ще има и две представителки при съдиите - Филипа Филипова и Даниела Велчева.

Официалното откриване на състезанието е утре 5-ти май (петък) от 16.45 часа! По време на церемонията ще бъде честван 70-годишния юбилей на най-златната от златните Мария Гигова. Ръководството на Българската федерация е подготвило специални изненади за първата ни трикратна световна шампионка!

Официални гости на световната купа са представители на Международната федерация:

• г-жа Изабел Саваде (Германия) - технически делегат на Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“
• г-жа Ноха Абу Шабана (Египет) - вицепрезидент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация
• г-жа Даниела Делакяйе (Италия) - член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация
• г-жа Шиоко Секита (Япония) - член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация
• г-жа Хайди Брюнедер (Австрия) - Президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейския съюз по гимнастика

За първи път, в това издание на Световната купа по художествена гимнастика „Sofia World Cup“, официално акредитираните български и чуждестранни журналисти и фотографи, ще изберат "Кралица на Световната купа", която ще получи специално изработена корона! За зрителите в залата, Българска Федерация по Художествена гимнастика, с помощта на дарители и спонсори, ще направи томбола с над 85 невероятни подаръци!

САЙТ на "Sofia World Cup" 2017
ПРОГРАМА на Световната купа || СТАРТОВ РЕД на Световната купа || РЕЗУЛТАТИ || СНИМКИ

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи