New_logo_MMS_003.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-dundee.png
freddy_logo.png
motorola-logo.jpg
loreal-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png

04.05.2017 г. Президентът Румен Радев връчи орден ''Стара планина'' - първа степен на Мария Гигова, за изключително големите ѝ заслуги за развитието на спорта!

18237787 1456763034394537 6143748190581681036 oДържавният глава сподели, че това е едно от най-приятните му задължения. Той определи Гигова като достойна българка, вдъхновила хиляди момичета. Тя е първата гимнастичка, която печели три безспорни световни отличия. Гигова влиза в рекордите на Гинес и е определена за гимнастичка на 20-ти век. По думите на Радев, Гигова е институция в спорта.

"Вие заслужавате тази висока награда. Вие ни учите всички нас, поколения българи, на простички уроци, но много силни, че спортът не е просто титли, спортът е школа за патриотизъм, за възпитание и доказателство, че победите се постигат ежедневно с воля, с дух, с всеотдайност", подчерта държавният глава.

На свой ред Мария Гигова благодари за високата чест, която ѝ е оказана. "Изживяла съм много щастливи мигове", каза тя. Лошите моменти пък са я научили да живее по-достойно. "Една птичка пролет не прави", подчерта Гигова и изтъкна стотиците шампионки в художествената гимнастика. Тя благодари на екипа, с който е работила всеотдайно през годините.

Събитието уважиха спортният министър Красен Кралев и предшественичката му в служебния кабинет Даниела Дашева, златните Илиана Раева, Мария Петрова и Ина Ананиева, а също така и футболната легенда Пламен Марков.


Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи