New_logo_MMS_003.png
motorola-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
Petrol_YourPlace.png
loreal-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-dundee.png
freddy_logo.png

05.05.2017 г. Илиана Раева: ''Виждам огромна емоция в момичетата!''

18320787 1457430667661107 3707030915235684004 o"Много съм доволна, направиха една много силна подиум тренировка. Това, което виждам е една нескрита огромна емоция в момичетата. Има вълнение в тях, особено при ансамбъла, защото те за първи път играят в "Арена Армеец" и за първи път ще се срещнат с нашите почитатели, и фенове. Много силна тренировка и за Катрин, и за Неви", това заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, след като изгледа официалната тренировка на националния ни отбор, преди старта на Световната купа по художествена гимнастика.

"Това, че Русия не е с първия си отбор, няма значение за нас. За нас, основното и най-важното е, нашите момичета да играят силно и да си направят своята поредна генерална репетиция преди Европейското първенство в Будапеща. Не на всички световни купи ходят всички отбори, но всяка Световна купа има своята тежест. Това е проблем за тези, които не участват и не са дошли", допълни Раева, във връзка с промените, които президентът на Руската федерация Ирина Винер наложи в състава.

"Ние направихме един много силен международен турнир. То си беше почти едно европейско първенство за ансамбъл-девойките, което много ми хареса на мен. Най-хубавото е, че нашите момичета играха много силно. Успяха да спечелят на финала златен медал, с една много силна игра. Бяха на косъм да спечелят и многобоя, след две силни съчетания, но едното с малка грешка. Мисля, че са в една прекрасна форма, дни преди заминаването за европейското". Така Илиана Раева коментира представянето на българките в международния турнир, който се проведе по-рано през седмицата.

"Церемонията по награждаването на Мария Гигова - много вълнуваща. Искам да поздравя Мария Гигова за високото отличие, което получи и безапелационно заслужава. Искам да благодаря на проф. Дашева – министър на спорта, която ни съдейства, на президента, на служебния премиер проф. Герджиков, на служебния кабинет. Аз мисля, че това е най-голямата ни звезда. Един човек с невероятен авторитет и в България, и по света. Както президентът каза, жената, която накара хиляди по света да обичат и практикуват художествена гимнастика. Постарали сме се да я развълнуваме много, да преживее едни страхотни емоции, които заслужава", каза Раева, по повод награждаването на Мария Гигова с орден Стара планина – първа степен от президента Румен Радев.

/интервю на Кръстина Иванова (БНР) с президента на БФХГ Илиана Раева/

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи