Fibank_my-bank_blue-red.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
motorola-logo.jpg
logo-dundee.png
Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png
loreal-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png

05.05.2017 г. С красива и тържествена церемония бе открита Световната купа по художествена гимнастика в София!

18319159 1457826694288171 2928518861013076311 o
Красиво и нежно изпълнение с топка на Ренета Камберова, която се превъплъти във великата Мария Гигова, под акомпанимента на роял даде старт на тържествената част от церемонията.
Специални почести бяха отдадени на най-златната от златните Мария Гигова - гимнастичката и деятел-епоха в българската художествена гимнастика по случай 70-годишния ѝ юбилей! В "Арена Армеец" бе прожектирано специално видео, посветено на живота и впечатляващата кариера на първата в света трикратна световна шампиона в грациозния спорт. Филмът трогна да сълзи Мария Гигова, а и много от гостите в залата.

"Аз съм безкрайно благодарна на всеки, който е помогнал за моето развитие, дълбок поклон пред всеки“, бяха думите на Мария Гигова, с които завърши лентата. След това спортният министър Красен Кралев връчи на Гигова „Венец на победителя“ заради съществения ѝ принос към родния спорт. Мария Гигова бе зарадвана от малкия си внук Явор, който ѝ подари червена роза, както и от дъщеря ѝ Мария Тепавичарова.

"Скъпа Мария, уважаеми дами и господа, всички сме много развълнувани. Нищо повече не мога да кажа след този филм. Тя е най-златната от златните. Тя е символът на българската художествена гимнастика. Тя е емблемата. Мария, бъди жива и здрава, и продължавай да си до нас, и да ни помагаш с доброто си сърце. Обичаме те всички“, каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"В такъв момент човек много се вълнува, особено с това, което видях във филма. Благодаря на режисьора и операторите. Този филм ще остане скъп спомен за мен. В него присъстват много скъпи и любими мои хора. Благодаря на всички, че сте тук и че винаги сте били до мен. Винаги сте ми помагали да изразя таланта си, даден ми от Господ. Сега, когато съм сред младите, им казвам, показвайте себе си в най-добрата светлина. Развивайте така таланта си, че накрая на кариерата си да сте щастливи и удовлетворени, че оставяте нещо след себе си. Благодаря на Илиана за това, което направи за мен. Това бе изненада за мен. Всички криеха и не ми казваха. Дори моето семейство не ми казваше. Тя ми казваше, че трябва да изживея изненадата на мига. И аз я изживях с всички вас. Благодаря ви още веднъж“, сподели емоционално и през сълзи Мария Гигова.

Всичките 28 страни, които участват на турнира бяха представени с официалните им флагове, новият-стар министър на младежта и спорта Красен Кралев изказа радостта си, че новият му мандат започва по възможно най- красивия начин - с присъствието му на големия форум на художествената гимнастика, на който нашата столица е домакин - кръг от Световната купа! Патронът на турнира - столичният кмет Йорданка Фандъкова, изказа благодарност към БФХГ и лично към президента на федерацията г-жа Илиана Раева за отличната организация на състезанието, и откри официално форума като пожела успех на всички участнички.

фото: Anna Nedkova
РЕЗУЛТАТИТЕ може да следите тук и на нашата Фейсбук страница
Сайт на "Sofia World Cup"
СНИМКИ от Световната купа

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи