New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
loreal-logo.jpg
freddy_logo.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png
Petrol_YourPlace.png
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png

10.05.2017 г. Обръщение на министър Красен Кралев

18401965 1179499758844914 2137728603113567916 o"Днес се срещнах с представители на община Мураяма, в която националният ни отбор по художествена гимнастика ще провежда ежегодно подготвителни лагери преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Шефът на общинския съвет Казухиро Мори, членът на общинския съвет Макото Чонан, директорът на дирекция образование Казуро Кикучи, треньорката по художествена гимнастика Етсуко Сато и членът на организационния комитет на Токио 2020 Катсухиро Ягучи са у нас, по покана на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и наблюдаваха Световната купа, която се проведе в София.

Имахме срещи с представители на много японски общини, но представителите на Мураяма бяха най-настоятелни и предложиха най-добрите условия. Радвам се, че избрахме именно техния град за подготовка на националния ни отбор по художествена гимнастика и от името на българското правителство им благодарих за гостоприемството. Както сами се увериха гостите ни, тези момичета са много обичани в България и аз се надявам да зарадват и нас, и тях с олимпийска титла в Токио. Гордеем се с факта, че страната ни е сред държавите, положили началото на художествената гимнастика в световен мащаб и че продължаваме да диктуваме международните тенденции.

Илиана Раева благодари за подкрепата и изтъкна, че благодарение на Министерство на младежта и спорта са задоволени всички нужди за нормална подготовка на състезателките. От името на община Мураяма господин Казухиро Мори ме увери, че за българските гимнастички ще бъдат осигурени най-добрите възможни условия. По време на Олимпийските игри Токио 2020 пък ще бъдат организирани автобуси с фенове, които да ги подкрепят в залата. Първият лагер на националните ни отбори по художествена гимнастика в Мураяма стартира през месец юни. Аклиматизацията на състезателките за самата Олимпиада също ще протече там.
"

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи