Petrol_YourPlace.png
logo-dundee.png
loreal-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
motorola-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png

19.05.2017 г. Президентът на БФХГ Илиана Раева от Будапеща

18528014 1475109725893201 3797597373331498915 n"Невяна Владинова е невероятен боец и изключителен спортист, Катрин Тасева успя по най-добрия начин да се събере след грешката и да си направи всички трудности, а ансамбъл-девойки се хвърлиха и играха изключително силно, смело и вдъхновено".

"Завърши първият състезателен ден от Европейското първенство и в неговия край мога да кажа, че съм изключително доволна от това, което видях от нашите момичета. Ансамбъл-девойки играха така, както никога не са играли - смело, рисковано и вдъхновено, с огромно желание и сърце. Въпреки допуснатата грешка, те имат всички шансове да се класират за финалите в неделя, както и да се борят за медал в отборната надпревара заедно с Невяна и Катрин.

Поздравления за смелата игра на прекрасните ни състезателки от ансамбъл-девойки, както и на треньорския екип Мария Кънчева и Марияна Памукова! Вярвам, че утре ще играят отново толкова смело и вдъхновено, но с повече концентрация и внимание до края на съчетанието. За Невяна Владинова мога да кажа - тя е изключителен боец и невероятен спортист! Излезе и игра точно така, както трябваше - умно, премерено и с мисълта да помогне на отбора, и да успее да влезе във финалите! Невероятен състезател! Катрин Тасева - изигра много добър обръч, успя да влезе във финала на обръч и на най-силния си уред - топката, където винаги си тръгваше с медал, допусна грешка. След което обаче, се събра и завърши съчетанието с изпълнени без грешка всички трудности!

Момичетата знаеха, че програмата минимум днес беше класиране в четворката - отборно, което да ни донесе възможността да играем в най-силния поток! Беше много труден и тежък ден, огромно напрежение, с което момичетата се справиха по блестящ начин! Успяхме да изпреварим две държави - Италия и Украйна, и да влезем в топ 4 първия ден! Утре, по-трудното предстои!

Поздравления за работата на главния мениджър - индивидуално, Бранимира Маркова и нейния помощник Силвия Стойнева - направили са отбор, който да показва класа и стил! Не мога да не отбележа страхотната организация на състезанието и изключително обективното съдийство. Генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова и Деспа Кателиева - директор за националните отбори, съдийстваха на нашите момичета и оценките им по нищо не се различаваха от оценяването на съдиите, които съдийстват на Европейското първенство в Будапеща.

Искам да благодаря на многобройната и гласовита българска агитка в залата, както и на всички пред екраните, за огромната подкрепа и обич към нашите момичета. Специално искам да изкажа благодарност към посланика на България в Унгария - Улиана Богданска, която специално дойде в залата да подкрепи момичетата и ще бъде с нас и утре, и в неделя на финалите. Вярвам, че утре отборът ни ще играе по същия начин, както днес - вдъхновено, смело и умно! Иска ми се да играят без грешки, но на този етап всички грешат, което е абсолютно нормално, с оглед на новия правилник, новите композиции и новите изисквания. Доволна съм от всички и вярвам, че имаме сили да се преборим за медалите!"

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи