Fibank_my-bank_blue-red.png
New_logo_MMS_003.png
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png
motorola-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-dundee.png
Petrol_YourPlace.png
loreal-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png

21.05.2017 г. Три медала за България от Европейското първенство! Куражът е магията, която превръща мечтите в реалност!

 DSC3177Завърши 33-тото Европейско първенство, което се проведе в столицата на Унгария Будапеща!
Българските гимнастички ще се завърнат в София с три медала - един сребърен - на Катрин Тасева на лента и два бронзови - в отборната надпревара и във финала на лента за Невяна Владинова!

Изключителен успех за България, въпреки тежкото състезание и огромната конкуренция нашите момичета показаха класа, смелост и вдъхновение!
След 15 години, но не чакане, както се написа, а много труд, много работа - видима и невидима за зрители и фенове, България спечели медал в отборната надпревара на Европейско първенство!

Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл - девойки в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова успяха да завоюват бронзовото отличие! След като тръгнаха с грешка на малките лъвчета, от шестата позиция, те успяха да победят последователно и с умна и силна игра отборите на Италия, Украйна и Израел!

В последния ден имахме седем финала - един на малките лъвчета, четири за Невяна Владинова и два за Катрин Тасева!
Днешният ден беше денят на Кати! Спечеленият сребърен медал на лента на Европейско първенство на абсолютен дебют, при такава конкуренция е нещо наистина изключително! Поздравления, Катрин! Уникална игра и запомнящо се присъствие на килима днес!

Невяна наистина е огромен боец, състезател с харизма, смелост и изключителен дух! Тя започна с грешки на обръч и топка. Изигра видимо страхотни бухалки, но оценката на съдиите показа друго! И успя да се събере и да избухне на финала на лента и да си вземе медала, който толкова много заслужаваше! И отново Катрин и Невяна ще бъдат хванати за ръце не почетната стълбичка, но вече на Европейско първенство! Гордейте се с тези невероятни момичета, българи!Те са наистина доказателството, че за сбъдването на една мечта трябва да се работи неуморно и със сърце!

Страхотно участие на българския отбор - поздравления за момичетата, за техните треньори (Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор - жени - индивидуално и нейната помощничка Силвия Стойнева, старши треньорът на ансамбъл-девойки Мария Кънчева и нейната помощничка Марияна Памукова, и всички, без които този успех нямаше как да се случи!

Поздравления за българските съдийки Филипа Филипова и Даниела Велчева за цялостната им работа!

Огромно браво на Президента на БФХГ Илиана Раева, на вицепрезидента Мария Петрова, на генералния мениджър на федерацията Росина Атанасова, на отговорника за националните отбори ансамбли - Деспа Кателиева, на хореографите Гоча Будагашвили, Елица Павликенова, Маргарита Будинова, на медицинския екип, на всички, съпричастни с този успех!

Всичко започва от сплотеността и атмосферата в националния отбор - всички заедно като юмрук, работа, вътрешна конкуренция, жажда за успехи! В националната база в зала "Раковски" всеки знае какво да прави, къде е неговото място и неговата сила! Затова и имаме такъв сезон - при ансамбъл, индивидуално - при жени и девойки!

Куражът е магията, която превръща мечтите в реалност!
А нашите момичета показаха, че това, което имат в изобилие е точно кураж! Да правят това, което трябва и където трябва!
В края на август и началото на септември ще се проведе Световното първенство в Пезаро, Италия!
Невяна, Катрин и ансамбъл - жени - кураж по три!
Но нека сега се порадваме на трите медала от Европейското
и да не спираме да мечтаем!

Обичаме ви, момичета! И благодарим!


Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи