SASAKI_LOGO.png
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
loreal-logo.jpg

29.07.2017 Контролна тренировка в зала ''Раковски'' със съдии на националния отбор

 DSC0119ВИДИМ НАПРЕДЪК В ДНЕШНОТО КОНТРОЛНО ЗА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА! В ЗАЛАТА ВРИ И КИПИ ОТ РАБОТА!
(автор: Юлиана Кесарова)

Завърши поредното контролно за националните отбори жени - ансамбъл и индивидуално, която се проведе в зала "Раковски" днес.
Удоволствие беше тази проверка да се наблюдава от близко. Президентът на БФХГ г-жа Илиана Раева следеше зорко всичко и даваше своите напътствия, а международния съдия Даниела Велчева, както и директорът на националните отбори Деспа Кателиева и останалите съдийки много строго отбелязваха всяко движение на тяло и уред на гимнастичката да е съобразено с новия правилник!
Ще започна с ансамбъла - красиви, оригинални и без грешка и този път. Момичетата на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева изиграха и двете си съчетания (с 5 обръча и с три топки и две въжета) много добре. Разбира се има още какво да се желае на места, но като цяло оставиха страхотно впечатление. Новите моменти са отработени и съобразени с изискванията на правилника, има на места още дребни детайли, които ще бъдат изчистени и ще ни остава само да им стискаме палци да играят без грешка на Световните купи в Минск и Казан и най-вече на Световното първенство в Пезаро.
Момичетата от индивидуалното по реда на класирането днес:
1.Катрин Тасева - познатата актриса на килима! Много вдъхновена, игра с амплитуда и си направи повечето трудности с тяло и уред. Много силна лента, прекрасна топка, макар с допусната грешка, на обръч - лека неточност, но изигран с много риск и смелост. Съчетанието с бухалки на Катрин е ново, много интересно и оригинално, имаше едно изпускане от категорията случайни, но като цяло Катрин заслужено се класира първа, защото успя да си направи повечето от заложените трудности с уред и тяло.
2. Невяна Владинова - стихия! Започна с обръч и хвърляне на уред извън терена. След това изигра фантастична топка, страхотните трудни бухалки също бяха изиграни много добре и на "булерията" с лента - изпускане с етикет - да ти падне уреда от нищо. Иначе изпълни много по-добре трудностите, но трябва да се наблегне още на работата с тяло, казано на гимнастически жаргон - какво прави под уреда след като го изхвърли преди да го хване.
3. Боряна Калейн - неповторима! Собствен стил, чар и присъствие. Когато Бубето играе няма начин да има скука в залата! Истински нешлифован диамант с огромен потенциал.
4. Ерика Зафирова - при нея напредъкът от предишното и сегашното контролно е осезателен. Игра много по-стабилно, със страхотни равновесия и пируети, допусна и неточности, но това за етапа на подготовката й са напълно нормални.
5. Петя Борисова - направи отлично контролно, допусна грешки, но не груби и ако продължава така я чакат много призови класирания. Трябва и повече спокойствие, изпипване на работата с уредите и смелост в играта.
Контролното днес бе открито за медии и фенове, имаше публика, която аплодираше и подкрепяше всички момичета.
Гост на контролното беше г-жа Богдана Тодорова - една от гимнастичките на първото златно поколение, положили основите на националните отбори на България заедно с Вера Маринова, Виолета Еленска, Деспа Кателиева, Стела Милушева, Соня Пеева и Капка Благоева. Те участват в ансамблите на България в Световни първенства: Копенхаген - 67, Хавана - 69, Варна - 71 и Ротердам - 73, където в многобоя печелят 2 златни и 1 бронзов медал.
г-жа Богдана Тодорова се снима с всички момичета и сподели, че много ги е харесала и пожела успех и медали на всички!

foto: Anna Nedkova


Последни новини ...


Пишете ни!
1000 оставащи символи