New_logo_MMS_003.png
logo-dundee.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
SASAKI_LOGO.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
motorola-logo.jpg
loreal-logo.jpg
freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png

01.09.2017 г. Медал от финалите на уредите и две гимнастички в топ 10 в индивидуалното на Световното първенство в Пезаро

 DSC8033 DSC8790
(обобщение на индивидуалното състезание на Световното първенство)
автор: Юлиана Кесарова

С финалите за многобоя завърши надпреварата при индивидуалните състезателки на 35-тото Световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в италианския град Пезаро.
За България участваха Невяна Владинова и Катрин Тасева.
Огромни благодарности към двете ни прекрасни момичета за емоциите, които ни подариха в тези три дни!
Невяна показа своята класа и стил и успя да се пребори за своя първи медал от Световен шампионат! В огромна конкуренция нашето момиче изигра своята композиция на топка по най-добрия начин и грабна бронзовия медал!
Неви остана на крачка от медала във финалите на бухалки, където се нареди 4-та, игра и финал на обръч, където се класира на 5-то място.
В многобоя състезанието протече тежко за Неви като тя допусна грешки, но успя както тя го може да събере всичко от себе си и да изиграе един фантастичен обръч в своето последно изиграване , за който получи 18.200 и се класира на 7-мо място в крайното класиране! Това последно съчетание сякаш каза "аз знам какво мога, а когато направя всичко, аз мога да постигна всичко!" Вярваме в теб, Неви и всички много те подкрепяме и обичаме!
Нашата дебютантка в първенството Катрин Тасева беше истински герой на това състезание, успя с лекота да се класира в първия по-силен поток за многобоя, класира се на финала на лента където завърши осма, след като допусна грешка, но както самата Кати каза след това : " Играх за публиката и беше много хубаво"!
В многобоя Катрин игра умно и смело, имаше грешки, но направи изключително добро впечатление с цялостното си представяне, а "Красотата" на нейната топка наистина бе подарък за всички!
Благодарим ви за емоциите, радостта и гордостта, която ни донесохте, момичета!
Респект към работата на Главния мениджър на отбора Бранимира Маркова, към треньора Силвия Стойнева и целия щаб от специалисти - хореографи, масажисти - всички, които бяха съпричастни към това представяне!
Благодарности към нашата съдийка на шампионата Филипа Филипова за цялостната помощ, която оказваше на екипа през цялото време!
Специални и огромни благодарности към Мария Гигова, която се зае елемент по елемент да разглежда в залата, за да се стигне до медал от Световен шампионат и две гимнастички в топ десет на многобоя!
Както Президентът на БФХГ Илиана Раева каза след Световните игри във Вроцлав след като събра всички важни фактори в зала "Раковски" : " Докато всичко не се огледа и не се направи както го изисква правилникът, всеки ден и по цял ден всички ще работим тук в залата!"
И те работиха - състезателки, треньори и целия щаб, помагаха много и Вицепрезидента на БФХГ Мария Петрова, Генералния секретар на Федерацията Росина Атанасова, Директора на националните отбори Деспа Кателиева , съдийки и специалистки - всички работиха като отбор и нещата се получиха!
Разбира се, че можеше и по - добре, на всички ни се искаше, но и това, което се постигна никак не е малко!
Готови сме и чакаме догодина Световния елит на Мондиала в София!
И нека накрая поздравим абсолютната Световна шампионка Дина Аверина от Русия, носителката на сребърния медал - нейната сестра Арина Аверина и абсолютно заслужилата бронзовото отличие Линой Ашрам от Израел!
А от утре започва битката за медалите при ансамблите, където всички ще стискаме палци на нашите момичета!


Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи