logo-dundee.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
New_logo_MMS_003.png
SASAKI_LOGO.png
loreal-logo.jpg
motorola-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png

21.10.2017 г Универсалният боец на БФХГ


22769915 1650845404986298 6618610760941953375 o(шест въпроса към Генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова)
"Всичко създадено и подкрепено с любов е успешно"
(автор на интервюто: Юлиана Кесарова)

Всеки, който е влизал в администрацията на БФХГ няма как да не е срещнал Росина Атанасова!
Независимо кой за какъв проблем или по каква работа влиза в кабинета е посрещнат с усмивка и разбиране.
Роси, както всички я наричаме, е като режисьор на пулт - всичко, което се организира минава през нейните ръце и очи.
Зрителите на Световните купи не знаят, но тя е един от "бойците на тихия фронт", без които нито едно състезание и нито едно организирано събитие във Федерацията не би било така перфектно, както се вижда в крайния му вид!
Във всяка критична ситуация Роси е като диригент с усмивка - справя се и никой не усеща какви усилия всъщност са били нужни, за да вървят нещата.
Лично за нас, екипът на сайта и страницата на БФХГ е изключително удоволствие и привилегия да работим с Росина Атанасова! Чувстваме се наистина като един сплотен екип, който още веднъж доказва популярната максима, че заедно можем да постигнем всичко.
Реших да й задам шест въпроса, с отговорите на които феновете на нашия спорт да се запознаят по-отблизо с Генералния секретар на БФХГ и Човека Росина Атанасова:

1. От кога се занимавате с художествена гимнастика?
- Росина Атанасова : "Любовта към художествената гимнастика запали в мен на 7 годишна възраст, моята майка Костадинка Атанасова треньор по художествена гимнастика в КХГ Славия и след това 17 години треньор на националния отбор на Франция индивидуално. Първи стъпки направих в Двореца на пионерите при Гюрга Недялкова, а от 11 годишна възраст до края на спотртната ми кариера съм тренирала в КХГ "Славия" с треньор Емилия Бонева и частично с Красимира Филипова. В онези години имаше звание "Майстор на спорта", което се присъждаше след покриване на нормативи и което след това ми помогна да следвам в НСА.
Работила съм като треньор повече от 10 години, а по-късно към административната работа ме привлече дългогодишния Генерален секретар на федерацията Пепа Батова."

2. Как започнахте работа в БФХГ?
- Росина Атанасова:"За първи път работих във федерацията в периода 1999 - 2006 година под ръководството на Мария Гигова, но напуснах по лични съображения. 
За втори път от есента на 2013 година по покана на Илиана Раева. Какво ме накара да се върна във федерацията, освен преценката на Илиана, най-вече различният стил и политика на работа, които тя наложи. Огромното желание и неспирна инициативност да се развива и популяризира нашият спорт, усещането за екипност, широтата и лекотата, с които тя поема всички положителни идеи като не се спира пред нищо, за да се случват нещата успешно. Това ми харесва и ме мотивира. Освен това имам удоволствието да работя с много талантливи, интелигентни и прекрасни хора. Това си е късмет, нали?"

3. Как върви работата по подготовката на домакинството на София на Световното първенство през 2018 г?
- Росина Атанасова : "Световното първенство е все по-близо. Започна етапът на предварителната подготовка, което включва основите на тази толкова сериозна организация. 
До сега сме уточнили: предназначението на различните зали и офиси в зала Армеец и тяхното подреждане, изграждането на допълнителна тренировъчна зала - шатра пред залата, броя и вида на спортното оборудване. Работим по резервирането на хотелите, определяне на работните групи, изготвяне на документация и много други. 
Вече получихме пълната подкрепа на ММС, НСБ и екипа на Арена Армеец. Непрекъснато получаваме съдействие от страна на Международната федерация по гимнастика.
Много важна част е вече осигуреният вътрешен транспорт и екипът, който ще ни помага с рекламата и маркетинга. В момента се изготвя предложение за визия, дизайн, лого, уточнява се концепцията ни за различните церемонии и мероприятия и т.н..
Продължаваме да търсим и преговаряме с дарители и спонсори. Предстоят още много срещи, предимно на Илиана Раева с различни обществени и частни организации. 
Приемаме подкрепа и добри идеи от всеки, защото ни се иска първенството да се превърне в незабравимо събитие за всички участници и най-вече за българската публика. Нашето ниво като организатори е изключително високо и очакванията към нас са много големи.
Предстои набиране на доброволци, което ще стартира в началото на новата година, информация за това ще бъде публикувана на уебсайта и Фейсбук страницата на БФХГ. Също избор на кетеринг, изготвяне на онлайн платформа за заявки, уебсайт и много други.
Да не забравяме, че преди това в края на март ще се проведе Световна купа, която ще е генерална репетиция за Световното първенство.

4. Ако трябва с една дума да опишете вашата работа във федерацията коя ще е тя?
- Росина Атанасова: "Отговорност - отговорност към усилията на всеки един от нашия спорт."

5. А ако трябва с една дума да опишете себе си, тя е...
- Росина Атанасова : " Една дума не стига .... ( усмихва се) . Може би днес ще кажа така - просто човек."

6. Има ли нещо специално, което искате вие да кажете на всички, които се интересуват от художествена гимнастика в България?
- Росина Атанасова :"Художествената гимнастика е спорт, който описваме често така: красота, финес, женственост, но също сила, амбиция, талант и нещо много, много българско.
Добре е, ние българите да можем да проявяваме повече толерантност и да уважаваме всеки труд, дори когато мислим, че не всичко е справедливо. Ако успеем да се обръщаме първо към себе си и по-малко да съдим другите, тогава ще сме винаги крачка напред. 
Всичко създадено и подкрепено с любов е успешно. Много ми се иска по-малко да се поддаваме на първичните си страсти и да бъдем по-интелигентни в реакциите и преценките си, защото само така ще пребъдем заедно!
Обичайте този спорт, уважавайте всички, които го създават и те ще ви се отблагодарят!!!"

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи