New_logo_MMS_003.png
freddy_logo.png
motorola-logo.jpg
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
loreal-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
Petrol_YourPlace.png

21.10.2017 г Завърши Първият Международен турнир Златна купа ''Локомотив'' и Приз ''Илиана Раева''

 DSC3145Завърши Първият Международен турнир Златна купа "Локомотив" и Приз "Илиана Раева", който бе организиран от СКХГ "Локомотив" София и лично председателя на клуба, златното момиче Катрин Велкова.
В тренировъчната зала на "Арена Армеец" се събраха над 550 гимнастички от всички възрасти от чужди и български клубове и направиха истински красив празник на художествената гимнастика за малки и големи.
Призът на името на президента на БФХГ г-жа Илиана Раева е учреден по личното решение на Катрин Велкова, която заяви:
"Благодаря на председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева за съгласието й да учредя приз на нейно име. Тя е състезател от златното поколение гимнастички, оставили дълбока диря в съзнанието и сърцата на поколенията. Както и треньорът, върнал вярата, силата и успехите в българската художествена гимнастика през последните години.
Тя ме изгради като състезател и личност, предаде ми своите знания и умения, които на свой ред аз предавам на моите гимнастички. Радвам се, че бях част от нейния златен ансамбъл."
Турнирът събра заедно Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, Христиана Тодорова по това време съдийстваше на Гран При в Бърно и не беше в залата.


"Благодаря на тази жена, която даде всичко, за да ни направи добри спортисти и хора“, каза Катрин Велкова и поднесе красива кошница с червени рози на Илиана Раева. Г-жа Раева от своя страна също подари букет на Катрин Велкова и развълнувана каза: „Колко малко време измина, след като те прекратиха кариерите си, а вижте как се развиват и какво правят. Изключително се радвам, че момичетата са пак около мен и са в художествената гимнастика. Катрин беше пример, изключителна гимнастичка и спечели толкова много.“
Александра Пископеску от Румъния, треньорка на Алис Мария Давид - победителката в международното класиране спечели Приз "Илиана Раева", който й бе връчен лично от госпожа Раева, а възпитаничките на Катрин Велкова закриха турнира с възгласа към своята треньорка "ОБИЧАМЕ ТЕ"!
Катрин Велкова даде обещание, че ще направи този турнир традиционен и ще събира всяка година своите съотборнички, които Илиана Раева събра, направи от тях не просто ансамбъл, златни момичета, които спечелиха за осем години повече от 80 медала на големи състезания, но им вдъхна и куража и смелостта да преследват и сбъдват мечтите си!

снимки: Анна Недкова


Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи