freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png
loreal-logo.jpg
logo-dundee.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
motorola-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
SASAKI_LOGO.png

19.11.2017 г МАРИЯ ПЕТРОВА: "КОГАТО СМЕ ДОБЪР ЕКИП И УВАЖАВАМЕ РАБОТАТА СИ И РАБОТАТА НА ДРУГИТЕ„ ВИНАГИ ЩЕ УСПЕЕМ" (интервю специално за сайта и страницата на БФХГ), автор на интервюто Юлиана Кесарова

maria petrova1. Здравейте, г-жо Петрова. На 2-ри декември ще се проведе конгрес на ЮЕГ. Вие сте  единственият кандидат за Председател на техническия комитет към на ЮЕГ, бихте ли споделили какво очаквате от този конгрес?

Мария Петрова:
"На този 27-ми изборен конгрес на европейската федерация по гимнастика се очакват много промени. Две нови имена за президент на цялата гимнастика в лицето на Фарид Гаибов от Азербайджан и Едуард Колар от Словения. Двама са кандидатите за президенти на мъжката спортна гимнастика, спорт за всички, като и на акробатиката. От българска страна имаме 4-ма кандидати Йордан Йовчев за вицепрезидент или член на изпълкома на европейската федерация по гимнастика, аз, като кандидат за президент или член на европейския комитет по художествена гимнастика, Мариела Стойчева- член на европейския комитет по батут, като и Николай Иванов- член на европейския комитет по акробатика."

2. Бихте ли ни казали какво е основното във вашата  концепция,което ще държите да бъде направено ако бъдете избрана за Председател на Техническия комитет на ФИГ?

Мария Петрова:
"Смятам, че за бъдещето на спорта ни, като цяло е много важна съвместната работа с международния комитет по художествена гимнастика относно съдийския правилник. Европа е континента с най-добрите гимнастички в света. За последните години първите 8 от 10 гимнастички в света са европейки. Важно е да задържим това ниво, както и да положим усилия за в бъдеще новостите да идват от нас.
Скоростта, с която информацията достига до хората днес е изключително бърза.Тя ни свързва, скъсява разстоянията и ни помага да се развиваме, С оглед на това мисля, че може да положим усилия да се ускори процесът за обновяване и обмяна на информация между европейския комитет по художествена гимнастика и страните от Европа .
Бих предложила на новия президент на изпълкома да се създаде комисия на спортистите към европейската федерация, които участвайки активно в работата и подготовката на европейските първенства, семинари, треньорски курсове, както и тренировъчни лагери, биха придобили добър опит, като евентуални бъдещи кандидати за членове на отделните комитети."
 
3. Вашият избор би бил изключителна чест за българската художествена гимнастика - с какво бихте започнали мандата си?

 Мария Петрова:
"Надявам конгресът да избере един добре работещ комитет. Аз ще направя всичко възможно да бъдем един добър екип, защото смятам, че само тогава  можем да вървим в правилната посока. Ако бъда избрана за президент за мен това ще е чест, както и голяма отговорност да представям името на България достойно и едновременно с това да работя за развитието на европейската художествена гимнастика."
 
4. Има ли нещо, което бихте искали да кажете на всички състезателки, треньори и фенове в България, на което особено държите да бъде чуто точно от Вас?

Мария Петрова:
 "Да бъдат горди с това, че се занимават с художествена гимнастика, защото това е един от най-изящните спортове в света, който дава много.Освен красота и елегантност,  учи на дисциплина, целенасоченост и изграждане на силен характер.Но само тези, които са отдадени изцяло, успяват да преодолеят себе си, проявяват постоянство и търпение ще успеят.Винаги съм се водила от мотото "Победи себе си, за да победиш целия свят!".

Мисля, че когато сме добър екип уважаваме работата си и тази на другите, когато не се страхуваме да си поставяме високи цели, винаги ще успеем. А феновете, които са винаги с нас,бих искала да знаят, че държим на тях, имаме нужда от тяхната подкрепа и емоция.А от наша страна ние даваме най-доброто от себе си,за да са горди с нас и да изпитаме заедно еуфорията и силата, която носи една победа."


Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи