Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
loreal-logo.jpg
freddy_logo.png
motorola-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png

13.01.2018г. 3 златни и 2 сребърни медала днес за България! Повече от прекрасен старт за националните отбори на България (девойки и жени-разширен състав) за новата година. Златен медал отборно за България на "Asker cup 2018" (Норвегия) (обобщение)

26908833 10215405481515137 879068361 oОтличен старт за 2018 година за националните отбори на България (девойки в състав Елизабет Йовчева, Анна Келман, Татяна Воложанина, Вероника Любчова и Вая Драганова), както и за двете нови гимнастички в национален отбор - жени (най-малките Галатея Герова и Марина Иванова), които се поздравиха с шампионска титла , както и сребърен медал отборно за България на "ASKER CUP 2018", който се провежда в Норвегия.
Първият отбор на България в състав Галатея Герова, Анна Келман и Татяна Воложанина спечели златния медал, а вторият ни отбор в състав Марина Иванова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова се поздравиха със среброто.
Победата ни е още по-категорична, защото България спечели и шампионските титли в многобоя както при жените (Галатея Герова), така и при девойките (Елизабет Йовчева), както и сребърен в многобоя при девойките (Анна Келман).
Всички специалисти в Норвегия са честитили победата и са поздравили Силвия Стойнева за компактния, равностоен и силен отбор при девойките и са изказали изключително добри отзиви за нашите момичета.
Разбира се, че имаше много допуснати грешки, но все още сме само месец януари на новата състезателна година!Всички композиции на нашите момичета показаха както сложност и атрактивност, така и правилно ориентиране в условията на новия правилник.
Трябва да кажем, разбира се, че както това е заслужен успех за всички, но и задължително да отбележим, че на този турнир ги нямаше основните ни конкурентки от Русия, Беларус, Украйна и Израел. Златните медали са гордост и чест за България и българската художествена гимнастика, но всички ние трябва да стоим здраво на земята и да очакваме изключителна конкуренция през годината. При девойките това ще проличи още през месец февруари, когато в Москва ще е битката за квоти на Младежката Олимпиада, която ще се проведе в Аржентина.
Нека кажем по няколко думи за нашите момичета:
при жените Галатея Герова и Марина Иванова са от два месеца на подготовка на НСБ "Раковски". За тези два месеца те тренират по 4 нови композиции, изработени по нов правилник, работят наистина много и са отдадени на гимнастиката с огромно желание и хъс.
С Галатея и Марина освен Генералния мениджър на национален отбор жени Бранимира Маркова, работи и има основна заслуга за успехите им и Юлия Байчева, която е техен личен треньор в зала "Раковски". 
При девойките видяхме изключително красиви, атрактивни и сложни композиции от страна на всички, като най-стабилно и сигурно се представиха Елизабет Йовчева и Анна Келман, които спечелиха съответно златото и среброто в многобоя 
Татяна Воложанина показа зашеметяващи като сложност композиции и ако успее да ги изиграва без грешка, Таня ще стане гимнастичка от световна класа.
Вероника показа какво може в съчетанието си с топка, което бе оценено с 14.500, допусна грешки, но се опита да не спести нищо и да играе смело.
Вая Драганова е гимнастичка с много качества, изящна и красива като статуетка, но й трябва още много опит и рутина на международни състезания, които да й дадат сигурност и увереност в изпълненията.
Много трябва да работим още върху сигурността в изпълнението на трудностите, да се отработват елементи с тяло и уред, за да могат гимнастичките ни да правят всичко, което е заложено в композициите им, а играят ли без грешка - успехите и медалите ще дойдат.
Специално трябва да бъдат поздравени личните треньори на девойките Филипа Филипова, Дарина Кирякова, Николай Боев и Мариана Памукова, съдийката ни на този турнир Росина Атанасова (Генерален секретар на БФХГ), както и водачът на делегацията ни Деспа Кателиева (Директор на националните отбори).
Всички те, заедно с Главния мениджър на НО - жени Бранимира Маркова и Главния треньор на НО - девойки Силвия Стойнева, както и танцовите педагози направиха така, че в зала "Раковски" да ври и кипи от желание за работа!
Ако така се работи, успехите ни ще се множат с всяко състезание!
Пълно класиране на българките:
ЖЕНИ:
Галатея Герова златен медал в многобоя, Анна Келман се класира на 5-то място.
ДЕВОЙКИ:
Елизабет Йовчева - златен медал в многобоя
Анна Келман - сребърен медал в многобоя
Татяна Воложанина - 7-мо място
Вероника Любчова - 8-мо място
Вая Драганова - 9-то място

ОТБОРНО 
ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ПЪРВИЯ НИ ОТБОР В СЪСТАВ:
Галатея Герова, Анна Келман и Татяна Воложанина
СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА ВТОРИ НИ ОТБОР В СЪСТАВ:
Елизабет Йовчева, Марина Иванова и Вероника Любчова

Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи