New_logo_MMS_003.png
Petrol_YourPlace.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
loreal-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg
freddy_logo.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Fibank_my-bank_blue-red.png

13.01.2018г. Ексклузивно от Норвегия, за страницата и сайта на БФХГ, Силвия Стойнева - главен треньор на национален отбор - девойки (индивидуално): "Елизабет Йовчева, Анна Келман и Татяна Воложанина ще се готвят за олимпийската квалификация в Москва"

 DSC4497
"Изключително съм щастлива от спечелените медали и от старанието и смелостта, с която играха децата! Получих много поздравления от колеги и специалисти за подбора на отбора ни при девойките, за това, че и петте са равностойни и всяка една показва свой стил и присъствие на килима.
Голямата битка за девойките ни започва още през месец февруари, когато в Москва ще се състои квалификацията за Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Аржентина тази година.
Ще заминат две гимнастички, а квота ще може да получи само една от държава. С оглед класирането на това състезание в Норвегия, както и впечатлението ми и класирането на състезателките от контролните ще кажа, че за битката в Москва ще се готвят Елизабет Йовчева, Анна Келман и Татяна Воложанина и до последно ще се следи моментната форма на всяка една от тях, като двете, които покажат най-добра форма - ще заминат за столицата на Русия.
След представянето в днешния многобой считам, че Елизабет Йовчева и Анна Келман показаха най-сигурна и стабилна игра, но сложните композиции на Татяна Воложанина, нейната техника с уреда и работа с тяло ми дават основание да мисля, че ако Таня играе без грешка би могла да се нареди сред най-добрите в света гимнастички в своята възраст.
Така че и трите ще тренират усилено за Москва, в една подготовка се случва всичко, а двете в най-силна форма ще си оспорват получаването на европейската квота за Буенос Айрес.
Двете ни гимнастички от НО - жени(разширен състав) Галатея Герова и Марина Иванова също направиха много силно впечатление с присъствието си на килима днес.
Двете тренират само от два месеца в зала"Раковски", играят 4 нови съчетания и се справиха чудесно за моментната си форма. 
Може би това, че и двете тренират с основния състав при жените( Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова) влияе благоприятно върху тяхната подготовка, защото те гледат и се учат от наистина елитни състезателки. 
Конкуренцията в отборите ни е много силна, което е и двигателят нещата да се движат в правилната посока.
Благодаря на целия си екип, който работи ежедневно в залата и дава всичко, на което е способен, за да се чувстват децата заредени и мотивирани за работа.
Сплотени сме всички, както треньорските екипи, така и състезателките, взаимно си помагаме с новия правилник, работим стриктно по зададените планове и ако така работим, вярвам, че значимите постижения тепърва предстоят!"


Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи