freddy_logo.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
motorola-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
logo-dundee.png
New_logo_MMS_003.png
loreal-logo.jpg

14.01.2018г. Общо12 медала за България от турнира "Asker cup 2018" (четири златни, шест сребърни и два бронзови), първият турнир за годината започна по най-добрия начин за България (обобщение на турнира - автор Юлиана Кесарова)

26937553 10215405395872996 23747185 o
В първия ден нашите момичета бяха абсолютно категорични като спечелиха отборно първо и второ място - първият отбор на България в състав Галатея Герова, Анна Келман и Татяна Воложанина спечели златния медал, а вторият ни отбор в състав Марина Иванова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова се поздравиха със среброто.
Победата ни е още по-категорична, защото България спечели и шампионските титли в многобоя както при жените (Галатея Герова), така и при девойките (Елизабет Йовчева), както и сребърен в многобоя при девойките (Анна Келман).
Всички специалисти в Норвегия са честитили победата и са поздравили Силвия Стойнева за компактния, равностоен и силен отбор при девойките и са изказали изключително добри отзиви за нашите момичета.
В специално интервю за нашия сайт и фейсбук страница Силвия Стойнева заяви, че е получила много поздравления за подбора на отбора ни при девойките, за това, че и петте са равностойни и всяка една показва свой стил и присъствие на килима. Освен това Силвия Стойнева обяви, че с оглед представянето в многобоя на състезанието в Норвегия, както и в контролните на националните отбори, тя е определила, че Елизабет Йовчева, Анна Келман и Татяна Воложанина ще се готвят за квалификацията за младежката Олимиада и двете в най-добра форма непосредствено преди състезанието ще заминат за Москва.
Във втория ден на "ASKER CUP 2018г." имахме представителки във всички финали. При жените на обръч Марина Иванова се нареди - 4-та, а Анна Келман спечели поредния златен медал за България.
Марина допусна грешки,но игра без да спести нищо от трудностите си и показа много качества, а Анна Келман за пореден път игра отлично и заслужи победата на уреда с оценка от 15.150т.
Във финала на топка Елизабет Йовчева спечели сребърен медал при девойките, а при жените Галатея Герова се класира 3-та и взе бронзовия медал. И двете допуснаха някои неточности, но играха с амплитуда и смелост.
Във финала на бухалки при девойките Татяна Воложанина спечели сребърен медал, като показа невероятно трудни и интересни композиции, отлична пируетна техника и рискови и оригинални елементи.
При жените във финала на бухалки Галатея Герова показа трудна и интересна композиция, имаше неточности и с оценка от 14.050 спечели сребърен медал!
Във финала на лента при девойките Анна Келман допусна някои дребни неточности, но се пребори за бронзовия медал.
В последния финал днес в индивидуалната надпревара - този на лента при жените, Галатея Герова игра с много настроение, допусна една видима неточност, но напълно заслужено грабна сребърния медал!
Финалите на този турнир както при жените, така и при девойките бяха с по 6 участнички, като имаше представителки по една от държава.
Турнирът в Норвегия показа още веднъж, че добрата, правилна и сплотена работа както на треньорските екипи, така и на състезателките, съвместните тренировка на основен и разширен състав увеличава конкуренцията вътре в отбора и дърпа всички напред.
Разбира се, имаше и допуснати грешки, което е нормално с оглед етапа на подготовка и новия правилник, както и не можем да отбележим, че на турнира ги нямаше основните ни конкурентки от Русия, Беларус, Украйна и Израел, така че медалите, които спечелихме могат да ни радват за момента, но нито за миг не трябва да забравяме, че всичко тепърва предстои.
Нека още веднъж поздравим личните треньори на девойките Филипа Филипова, Дарина Кирякова, Николай Боев и Мариана Памукова, съдийката ни на този турнир Росина Атанасова (Генерален секретар на БФХГ), както и водачът на делегацията ни Деспа Кателиева (Директор на националните отбори).
Галатея Герова и Марина Иванова са от два месеца на подготовка на НСБ "Раковски". За тези два месеца те тренират по 4 нови композиции, изработени по нов правилник, работят наистина много и са отдадени на гимнастиката с огромно желание и хъс.
С Галатея и Марина освен Генералния мениджър на национален отбор жени Бранимира Маркова, работи и има основна заслуга за успехите им и Юлия Байчева, която е техен личен треньор в зала "Раковски". 
Всички те, заедно с Главния мениджър на НО - жени Бранимира Маркова и Главния треньор на НО - девойки Силвия Стойнева, както и танцовите педагози направиха така, че в зала "Раковски" да ври и кипи от желание за работа!
Работата на Генералния мениджър на НО - жени индивидуално Бранимира Маркова, на главния треньор на НО девойки - индивидуално Силвия Стойнева и екипите в залата показа, че когато се работи "Един за всички и всички за един" нещата се получават!
Предстои още много работа, целенасочена, методична и отдадена, за да се върви напред във всяко състезание.
Още веднъж честито на всички - треньори, състезатели и фенове!
Годината започва подобаващо за страна - домакин на Световно първенство - с медали, настроение за работа и много хъс за победи!


Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи