logo-dundee.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png
motorola-logo.jpg
loreal-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
New_logo_MMS_003.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png

19.01.2018г. Президентът на БФХГ Илиана Раева: "Всяка подкрепа на спорта и в частност на художествената гимнастика е инвестиция в дълголетието на радостта и гордостта на българите" (автор на интервюто Юлиана Кесарова)

26994574 1608394822539603 1396029172 nСлед като тази сутрин, получихме страхотната новина, че един истински колос в своята област, какъвто е световният гигант в козметиката L’ОREAL PARIS вече е партньор на БФХГ и националния ни отбор, реших да задам няколко въпроса на президента на БФХГ Илиана Раева, за да ни разкаже подробности от преговорите и осъществяването на това изключително престижно партньорство.

1. Г-жо Раева, бихте ли разказали как се стигна до партньорството с козметичния гигант L’ОREAL PARIS?

- ИЛИАНА РАЕВА: " Обади ми се собственикът на Спортал.БГ Стилиян Шишков и поиска да се видим. С него се познавам от дълги години. Неговата майка Тодорка Шишкова беше президент на БФХГ, а баща му, проф. Ангел Шишков беше дълги години преподавател в НСА, катедра футбол. Разбираемо е защо Стилян винаги е бил близо до Художествената гимнастика и е имал по-специално отношение към нея (усмихва се). Когато се видяхме нямах никаква представа, каква приятна изненада ми е подготвил. Каза ми, че световният концерн номер едно в света на козметиката “L’OREAL” има интерес към националния ни отбор.

2. Според Вас, какво е основното, което кара големите и мощни фирми да търсят партньорство с истинските герои на днешното време, каквито са спортистите и в случая нашите златни момичета?

- ИЛИАНА РАЕВА: "Мисля, че всяка уважаваща себе си мощна фирма, която има предвиден бюджет за реклама или дарения, би предпочела да подпомогне успели и доказали се спортисти и федерации, защото те са най-харесваните успели хора. Трудът им е пословичен, постиженията им са повод за много положителни емоции и гордост, личността и дейността им са чисти, позитивни, достойни за подражание. Обществото ни има нужда от истински “звезди”, носители на прекрасни достойнства и качества - труд, силна воля, отдаденост, морал, ценности, а нашият спорт е носител и на красота и естетическа наслада. Успелите спортисти притежават ценни добродетели. Те могат да бъдат верния пример за подражание на младите хора и радостта и гордостта на нацията. Спортът предизвиква невероятни преживявания, емоции и адреналин, които зареждат любителите му за дълго време с красиви спомени и чувства. Спортът показва и доказва огромните възможности не само на тялото, но най-вече неограничения потенциал на човешката воля и дух. Спортът е най-сигурната социална сфера, която изгражда устойчива и силна личност и държи младото поколение далече от алкохола, цигарите и наркотиците. Затова мощните фирми често се ориентират към успелите спортисти. А “златните ни момичета” са истински магнит в момента, защото са носители на успех, сила, красота и неподправени магнетизъм и женственост, защото в този момент са истинска гордост и радост за българите, защото обществото е зажадняло и има нужда точно от такива герои в този момент. Не случайно и Petrol, и ПИБ, и Дънди, и Motorola са наши спонсори и дарители. Без тях много трудно бихме осъществили целите и плановете си. Не случайно сме първата федерация в целия свят, от всички спортове, с които Япония сключи 4-годишен договор за подготовка за ОИ ТОКИО 2020г.
Ние се радваме на изключителна подкрепа от страна на правителството в лицето на министър Кралев и министерството на спорта. Но всичко това е така, защото с организацията си на работа, с цялостната ни дейност, с титлите и победите ни, с поведението на нашите “златни момичета” получихме доверието, подкрепата и любовта на институции, спонсори, дарители и фенове.

3. Няма как такава подкрепа да не Ви радва, какво казахте на момичетата в залата днес, след като новината стана факт?

- ИЛИАНА РАЕВА: " Разбира се, че ме радва! Не само мен, а и състезатели, треньори... всички. Това е невероятно признание за нашата сила, победи и красотата, която даряваме. Те бяха истински щастливи, когато им казах новината. За тях също е изключително признание този интерес от световен гигант, какъвто е L’Oreal Paris! Това ги кара още повече да вярват във възможностите си, силата си и да тренират още по-упорито. Освен това връзката между нас и тях е ясна и е една - КРАСОТАТА! И ние, и те сме носители не само на спортното понятие НОМЕР 1, но най-вече на Красотата. А нали е казано, “красотата ще спаси света”!

4. Какво бихте казали на други големи фирми, които биха искали да подкрепят художествената гимнастика?

- ИЛИАНА РАЕВА: "Бих им казала, че подпомагайки точно художествената гимнастика ще подкрепят и помогнат на истински носители на най-важните човешки качества и добродетели! Ще подкрепят и помогнат целия свят да се възхищава дълго на силата, таланта и красотата на българката и България! 
Ще инвестират в дълголетието на радостта и гордостта на българите!"

Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи