Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
loreal-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
New_logo_MMS_003.png
SASAKI_LOGO.png
Petrol_YourPlace.png

02.03.2018г. ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БФХГ ИЛИАНА РАЕВА И НАЙ-ЗЛАТНАТА ОТ ЗЛАТНИТЕ ЗА ГИМНАСТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ И КЛУБ ЦСКА, ВЕЛИКАТА МАРИЯ ГИГОВА, ОТКРИХА МЕЖДУНАРОДНИЯ И РЕПУБЛИКАНСКИ ТУРНИР "Angel's Cup"

129

Президентът на БФХГ Илиана Раева и трикратната световна шампионка Мария Гигова откриха международния и републикански турнир по художествена гимнастика "Angel's Cup", който се организира за втора поредна година от СКХГ ЦСКА. На откриването присъстваха и част от "златните" момичета на България, бронзови медалисти от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 - Рената Камберова , Любомира Казанова и Снежана Дечева (която беше резерва в този отбор), които ще наградят медалистките. В състезанието участват около 500 гимнастички от 20 клуба в България, както и от Русия, Гърция, Австрия, Норвегия и Швейцария.

"За мен е огромна чест и удоволствие да открия второто издание на турнира на ЦСКА. Аз съм с особени сантименти към този клуб, защото наистина това е клуб, който създава първата плеада "златни" момичета, великата Мария Гигова - гимнастичката на 20 век, Нешка Робева, Румяна Стефанова, освен това в този клуб е първата голяма треньорка на България, също така великата Жулиета Шишманова. Много дълги години ЦСКА беше водещ клуб в художествената гимнастика. Това, че те искат да възродят своя клуб с тези турнири, които правят, за мен е един много щастлив факт, защото именно това са проявите, в които децата получават най-голям стимул да тренират, да се усъвършенстват, да премерят сили на един турнир, който е с една много красива аура. Желая на организаторите от цялото си сърце много успех, много вяра в силите и този ентусиазъм да не стихва, за да има и следващи издания на турнира", каза Раева след откриването в зала "София".

В клуб по художествена гимнастика ЦСКА работят треньорите Биляна Проданова, дългогодишен национален състезател и медалистка от големи първенства, европейска вицешампионка, балканска и републиканска шампионка, Светослава Калоянова, Виктория Данова, Евгения Стоева и други. "Идеята за състезанието винаги е била наша мечта, на мен и на моята треньорка Светослава Калоянова. Миналата година за пръв път събрахме смелост, беше ни много тежко, но мисля, че се получи още първата година. Има още какво да се учим, има още много да искаме нагоре и се надявам, че всяка следваща година той ще става по-добър", заяви Проданова.

* снимките са предоставени на страницата от Костадин Андонов (Kostadin Andonov)Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи