motorola-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
Petrol_YourPlace.png
freddy_logo.png
New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
loreal-logo.jpg

03.03.2018г. СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА "Baltic hoop" 2018 и '"Riga Spring 2018"

Screenshot 54Screenshot 5728767750 10211509029301271 1952121137 o
(обобщение на първия ден в Рига, автор Юлиана Кесарова)

Завърши първият ден от надпреварата в Рига на МТ "Baltic hoop" 2018 при жените и "Riga Spring 2018" - турнирът за девойки.
При жените Катрин Тасева се пребори за бронзовия медал в многобоя, след като започна изключително силно с лента и бе оценена със 17.000т. На обръч Кати също игра добре, допусна една грешка и получи 16.100. На топка и бухалки Катрин бе оценена съответно с 14.500 и 15.400, след като допусна сериозни грешки и това я лиши от златния медал в многобоя. Така със сбор от 63.000 точки Катрин Тасева спечели бронза, първа със сбор от 65.900 се класира Влада Николченко от Украйна, а втора Саломе Пашава от Грузия.
Катрин Тасева показа изключително красива, запомняща се и много трудна гимнастика! Игра като истинска актриса на килима, грабна публиката и въпреки грешките, които допусна показа отново, че е гимнастичка от световна класа!
Второто наше лъвче Ерика Зафирова игра много смело и същевременно много умно и комплексно.
Със сбор от 62.350 т. се нареди на 5-то място в многобоя. Тя получи оценки от 14.450 за обръч, 16.400 за топка, 16.900 за бухалки и 14.600 за лента! Много силно представяне на Ерика, което показва, че ако играе без грешка, тя със сигурност ще печели медали от големи състезания! Много трудни композиции, страхотна работа с тяло и уред, много желание за игра демонстрира Ерика, което заслужава само поздравления!
По-рано в турнира за девойки, който се игра по регламента на Европейското първенство и имаше отборна надпревара, където девойките ще се състезават отборно и всяка държава има право да представи от две до четири гимнастички, които да изиграят 8 съчетания.
В случая България се яви на този турнир с две свои представителки.
И двете ни момичета играха много добре, стабилно и умно с оглед да не допуснат груби грешки и да се преборят за отличие в отборната надпревара.
Татяна се хвърли и игра смело както тя си може, не спести абсолютно нищо и отново показа, че е в отлична форма още в началото на сезона.
Анна също игра много добре, тя е състезател с много харизма и присъствие и успя да играе като многобоец и днес, без да позволи на нито един от уредите да допусне груба грешка, която да лиши отбора от медал!
Така нашите събраха сбор от 108.300, с което грабнаха сребърния медал.
Шампион стана отборът на Украйна със сбор от 116.850т., а бронзовото отличие спечели силният отбор на Азербайджан със сбор колкото нашите 108.300, но с по-ниски оценки за изпълнение.
Утре във финалите Татяна Воложанина се класира на три финала (обръч, топка и лента), Анна Келман спечели право да участва на бухалки!
При жените и двете ни гимнастички се класират на по три финала - Катрин Тасева ще участва на обръч, бухалки и лента, а Ерика Зафирова на топка, бухалки и лента.
СТРАХОТЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ, ТОЧНО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК!
Поздравления за Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Татяна Воложанина и Анна Келман! Само адмирации за работата на Бранимира Маркова - главен мениджър на национален отбор жени (индивидуално), на Силвия Стойнева - старши-треньор на национален отбор - девойки индивидуално, на личните треньори Белла Каратанчева ( на Ерика Зафирова) и Дарина Кирякова ( на Анна Келман), на съдията в турнира при девойките Християна Тодорова, при жените съдия беше Силвия Стойнева, на танцовите педагози и хореографите, на медицинския щаб, на всички, които помогнаха за да има такива прекрасни дни за българската художествена гимнастика. 

* снимките са предоставени на страницата от Костадин Андонов (Kostadin Andonov)Последни новини ...

 
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи