logo-aleksandrovska-bolnica.png
Petrol_YourPlace.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
New_logo_MMS_003.png
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png
logo-dundee.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
motorola-logo.jpg
loreal-logo.jpg

04.03.2018г. ДЕСЕТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ "Baltic hoop" и "Riga spring" (обобщение на състезанието, автор Юлиана Кесарова)

 
Screenshot 8Screenshot 7

Приключи един страхотен уикенд за българската художествена гимнастика! Общо десет медала от двата турнира и всички наши представителки ще се прибера в София с медали!
Днес във финалите при жените нашите представителки Катрин Тасева и Ерика Зафирова спечелиха 4 медала - Катрин грабна златните медали във финалите на обръч и лента, а Ерика Зафирова се пребори за две бронзови отличия - на топка и бухалки!
Състезанието показа, че по новия правилник силите са почти изравнени, че всеки фаворит може да допусна грешка и да се случи всичко във всяко състезание.
На обръч Катрин игра много силно и получи оценка от 17.600, което я нареди безапелационно на най-високото място на почетната стълбичка, втора се класира Саломе Пашава от Грузия със 17.150т, а трета - Влада Николченко от Украйна, която получи оценка от 17.050т.
На топка за финалите се класира само Ерика Зафирова, която игра много умно и стабилно и спечели бронзовия медал с оценка от 16.650т.. Златото спечели Саломе Пашава от Грузия с оценка от 17.350т, а среброто - Алин Харнаско от Беларус със 17,200т.
На бухалки имахме две финалистки. Катрин допусна много груби грешки и изпускане на уред извън терена и остана на 7-мо място, а Ерика се хвърли изключително смело и не си спести нищо, което и донесе втория медал - бронз на бухалки. 
На лента всички допуснаха много грешки и Катрин се оказа с най-малко неточности и трудната композиция и оценката от 15.650 т, донесе втория златен медал. Втора се класира Алина Адилханова от Казахстан с оценка от 14.900, а трета Юлия Евчик от Беалрус с оценка от 14.850.
Тук Ерика получи оценка от 14.100 и се нареди на 6-то място.
По-рано при девойките във финалите имаме три сребърни медала - два на Татяна Воложанина - на обръч и лента и Анна Келман спечели сребро на бухалки, а на топка Таня Воложанина спечели бронзов медал.
Вчера Катрин Тасева се класира 3-та, а Ерика Зафирова 5-та в многобоя, а при девойките отборно - Татяна и Анна спечелиха среброто за България!
Много добро представяне на всички български представителки в Рига! Разбира се, няма много от конкурентките, но е факт, че по новия правилник всяка гимнастичка, която си направи трудностите има шанс за медал!
Българският съдия на турнира при девойките Християна Тодорова сподели, че всички специалисти са останали много очаровани от представянето на българските момичета, много са харесали и Татяна, и Анна и отчитат голям напредък и при двете!
Поздравления за Бранимира Маркова, главен менидждър на национален отбор жени, за личния треньор на Ерика - Белла Каратанчева, за старши - треньора на национален отбор - девойки Силвия Стойнева, за личния треньор на Анна Келман - Дарина Кирякова, за съдията ни в Рига Християн Тодорова за отлично проведеното състезание!
На националната база "Раковски" се работи правилно, с много хъс, с вътрешна конкуренция и с много взаимна помощ! И това се вижда на всяко следващо състезание! Като добавим Невяна Владинова, Боряна Калейн, Петя Борисова и малките, които идват можем да кажем, че българската художествена гимнастика при индивидуалното има всички шансове да гледа към успехите, които постигна ансамбъла ни през последните години!
Само всички да са здрави и да се работи много и с желание, както досега!

Последни новини ...

 

Пишете ни!
1000 оставащи символи