motorola-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
loreal-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
Petrol_YourPlace.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
logo-dundee.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
freddy_logo.png

26.03 ФИГ ОДОБРИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА БФХГ МАРИЯ ПЕТРОВА ДА БЪДЕ ИЗБРАНА ЗА ПОСЛАНИК НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В СОФИЯ ПРЕЗ 2018Г

Screenshot 1

Трикратката световна шампионка Мария Петрова ще бъде посланик на ФИГ на световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 10 до 16 септември в София, съобщават от Международната федерация по гимнастика.
Предложението именно Мария Петрова да бъде избрана за посланик на Световното първенство в София през тази година е на БФХГ. 
"Тази икона на българската художествена гимнастика е част от елитната група гимнастички, който са спечелили три световни титли в индивидуалния многобой. От 1993 до 1995 година Петрова е кралица на международната сцена, с общо девет световни титли, включително пет на отделните уреди и една отборно", се казва в официалното съобщение на ФИГ.
Международната федерация по гимнастика избра 
девет легендарни шампиони, които ще бъдат посланици на световните първенства през 2018 година във всички гимнастически дисциплини - спортна гимнастика, художествена гимнастика, батут, акробатика и аеробика. На останалите четири шампионата са избрани по двама посланици.
"Ние сме щастливи, че тези големи имена, които по свой начин са сътворили история в своята дисциплина и са повлияли за развитието на спорта си, се съгласиха да станат посланици", каза президентът на ФИГ Моринари Ватанабе.


Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи