motorola-logo.jpg
freddy_logo.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
logo-dundee.png
loreal-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png

29.03 ВСИЧКИ ИЗКАЗВАНИЯ СЛЕД ПОДИУМНАТА ТРЕНИРОВКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР

 54c15049dbd4a0872bbe2cdfa4b9fd79
Гимнастичката от ансамбъла на България по художествена гимнастика Елена Бинева получи контузия на глезена по време на официалната подиум тренировка преди Световната купа, която започва утре в "Арена Армеец".
Заниманието на българките премина при голям интерес от страна на фенове и медии.
Ансамбълът изигра страхотно съчетание с пет обръча, но при изпълнението на три топки и две въжета Бинева се контузи. Кракът й веднага беше бинтован, но все още не е ясно колко сериозна е травмата и дали тя ще може да играе на турнира или ще бъде заменена от резерва.
Председателят на БФХГ Илиана Раева потвърди, че Бинева с в травма на глезена, но изрази надежда, че грацията ще може да играе в започващия утре силен турнир в София.
"Момичетата са спокойни, доколкото може да бъдат спокойни на състезание пред своя публика. Естествено, че се вълнуват много. Направиха много добра подиум тренировка, надявам се утре да играят по същия начин. Физически са добре. Елена от ансамбъла направи някаква контузия на глезена, ще видим за какво става въпрос и се надявам утре всичко да е наред. Да се надяваме, че няма да се наложи да играе резерва. За втори път й подава глезена, досега нямаше проблем, надявам, че до утре всичко ще бъде наред", каза Раева минути след тренировката.
Тя се надява феновете да дойдат в залата и да подкрепят момичетата.
"Надявам се да има голям интерес от нашите почитатели, да дойдат да подкрепят момичетата. Битката ще бъде много тежка. В много добра форма са всички, надявам се пред своя публика да имат настроение, вяра в себе си, сили и да играят както го направиха днес", добави президентът на БФХГ.
Заедно с ансамбъла в официалната тренировка взеха участие и индивидуалните гимнастички Боряна Калейн и Катрин Тасева, които ще стартират в надпреварата при жените на Световната купа.

Световната купа по художествена гимнастика започва утре в 13.00 часа с първите два уреда в многобоя при жените, а ансамблите ще изиграят своите съчетания с пет обръча от 18.45 до 20.00 часа.
Официалното откриване на турнира е в 16.30 часа. 
Катрин Тасева и Боряна Калейн направиха много добра официална подиум тренировка преди Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.
Миналата седмица двете гимнастички участваха на турнира Гран При в Тие (Франция), където спечелиха четири бронзови медала. Калейн завоюва три отличия, а Тасева - един бронз.
"Чувствам се добре. Мисля, че съм добре подготвена. Доста поработихме тези дни. Много сме амбицирани да покажем най-доброто от себе си. Надявам се наистина да дадем максимума. Приятно е, че първата световна купа е у нас. Хората едва ли очакват да сме в невероятна форма и да правим чудеса, но ние ще покажем всичко, на което сме способни", каза Катрин Тасева след тренировката. 
"Аз също се чувствам добре подготвена Състезанието миналата седмица беше една много добра тренировка за Световната купа. Абсолютно нормално е да се вълнуваме. Няма никакво напрежение и всичко е нормално. Това, че сме домакини на първата за годината световна купа ще ни надъха и ще ни мотивира", допълни Боряна Калейн.
Световната купа по художествена гимнастика в София започва утре в 13.00 часа с изпълненията на обръч и топка за многобоя при жените.

Невяна Владинова: "За 
Световната купа в Пезаро 
ще съм оптимална форма"

Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова се възстановява от контузия на глезена и няма да участва на Световната купа в София. Нейното първо състезание за сезона ще бъде на Световната купа в Пезаро (Италия) в средата на месец април.
Владинова подкрепеше българските гимнастички по време на официалната подиум тренировка в "Арена Армеец".
"Чувствам се все по-добре, навлизам във форма и мисля, че за Пезаро ще съм в опитимална форма. Имам четири нови композиции, любимата за момента е топката. Нямам търпение да ги покажа, да видя как ще се възприемат и да видим дали са наистина толкова добри", заяви Владинова.
Според нея четирите руски гимнастички - Дина Аверина, Арина Аверина, Александра Солдатова и Екатерина Селезньова са еднакво силна конкуренция.
За мен и четирите рускини са абсолютно на едно ниво. Ако си изиграят съчетанията са безапелациони и е без значение коя от тях ще играе. Еднакво силна конкуренция са", добави Невяна Владинова.


Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи