loreal-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
motorola-logo.jpg
freddy_logo.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
SASAKI_LOGO.png
logo-dundee.png

31.03 КАТАРИН ТАСЕВА - ЧЕТВЪРТА, БОРЯНА КАЛЕЙН - ШЕСТА В МНОГОБОЯ НА "SOFIA WORLD CUP 2018". БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ШЕСТ ФИНАЛА ПРИ ИНДИВИДУАЛНОТО В УТРЕШНИЯ ДЕН

DSC 7595Българките Катрин Тасева и Боряна Калейн завършиха съответно на четвърто и на шесто място в многобоя при жените на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.
Шампионка стана рускинята Александра Солдатова със 72.100 точки, а след нея в класирането са Екатерина Селезньова (Русия) със 71.350 точки и Линой Ашрам (Израел) с 68.700 точки.

Катрин Тасева беше пета след първия ден, но днес изигра стабилно и получи оценка 17.000 точки на бухалки и 16.200 точки на лента. Вчера тя имаше 17.900 точки на обръч и 16.950 на топка и събра сбор от 68.050 точки.
Във втория ден от квалификациите Боряна Калейн допусна грешки на бухалки и на лента. Тя беше трета след първите два уреда (обръч и топка), но завърши шеста в многобоя с 65.100 точки. Тя има 17.200 на обръч, 16.950 на топка, 15.650 на бухалки и 13.650 на лента. На последния уред 17-годишната Калейн имаше изпускане и оплитане, което не й позволи да покаже сложната си композиция.
На финалите на отделните уреди утре Катрин Тасева ще играе на всичките четири уреда, а Калейн само на орбъч и на топка.
"Съжалявам за грешките, които допусна Боряна Калейн днес, но тя е много млада и не е участвала на турнири от такъв ранг. Катрин Тасева е боец, знам какво може и днес тя се мобилизира. Доволна съм от момичетата", каза старши треньорът на националния отбор жени индивидуално Бранимира Маркова пред БНТ.
Маркова разкри още, че на следващата Световна купа в Пезаро (Италия) в средата на април ще участват Невяна Владинова и Катрин Тасева.
Александра Солдатова игра много силно и има 16.900 на обръч, 19.500 на топка, 18.450 на бухалки и 17.250 на лента.
Селезньова, която водеше след първия ден допусна грешки на лента и спечели сребърното отличие, а израелката Линой Ашрам повтори постижението си от миналата година, когато отново беше трета.
Пета остана Анастасия Салос от Беларус с 66.000 точки.
В неделя Световната купа завършва с финалите на отделните уреди при жените и при девойките, които започват в 15.00 часа в "Арена Армеец".
Поздравления за Катрин и Боряна за хъса и желанието, с които играха пред родна публика!
Да играеш на родна земя е колкото прекрасно толкова и вълнуващо.
И двете искаха да покажат най-доброто от себе си и не спестиха нищо от рисковите си композиции. Допуснаха грешки, но още веднъж показаха, че имат огромен потенциал.
Поздравления за главния мениджър на национален отбор - индивидуално Бранимира Маркова, която е направила забележителни и отличаващи се композиции, трябва да се отработят още малко от момичетата и ще бъдем неизменно сред медалистките в елитните състезания. Поздравления и за дясната ръка на Бранимира - нейният помощник Силвия Стойнева, с която направиха наистина чудеса с нашите индивидуални състезателки!
Поздравления и за личния треньор на Боряна - Марияна Памукова, която е изградила истински боец в години!
Успех утре на финалите на Катрин и Боряна!

Дано се поздравим с медали!

Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи