loreal-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-dundee.png
Petrol_YourPlace.png
SASAKI_LOGO.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
freddy_logo.png
New_logo_MMS_003.png
motorola-logo.jpg

31.03 БЪЛГАРСКИЯТ АНСАМБЪЛ Е БЕЗАПЕЛАЦИОННИЯТ ШАМПИОН В МНОГОБОЯ НА "SOFIA WORLD CUP 2018". НАШИТЕ МОМИЧЕТА ВЛИЗАТ В ДВАТА ФИНАЛА С НАЙ-ВИСОКИ ОЦЕНКИ!!!

29919976 10211863435129364 564183011 nКогато водещият в залата Георги Чобанов извика легендарната журналистка Вера Маринова да тегли един от печелившите зрители от томболата, организирана от БФХГ за всички в залата тя каза на микрофона:
"Никога през живота си не съм се чувствала по начина, по който се почувствах снощи, докато играеше ансамбълът на България, а и нашите индивидуални състезателки! Това категорично е най-силният ансамбъл в историята на художествената гимнастика, това е ансамбълът получил най-високите оценки за всички времена в гимнастиката!!!"
Такава оценка, дадена от Вера Маринова, която е виждала наистина всичко в този спорт може би е най-точното обобщение за играта на нашите лъвици!
По-надолу даваме фактологията на състезанието, което завърши, но със сигурност емоцията, която изпитахме не може да се опише, а може само да се преживее!


Българският ансамбъл спечели безапелационно титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.
Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева допуснаха грешка в изпълнението на три топки и две въжета, но заради изключителната сложност на съчетанието получиха оценка от 20.650 точки, от които 12.800 за трудност. 
Вчера българките бяха оценени с 20.600 за композицията с пет обръча и така завоюваха титлата със сбор от 41.250 точки.
"Надявам се да сме били достатъчно добри, за да уважим тази публика, която ни подрепя тук и дано да играем без грешки следващия път", каза старши треньор Весела Димитрова след изпълнението на ансамбъла.
Утре българските гимнастички ще спорят и за златните медали на финалите на отделните уреди.
Ансамбълът показа много силни две композиции пред родна публика, въпреки че две от състезателките Елена Бинева и Лаура Траатс имат проблеми с контузии.
Българските гимнастички бяха наградени от президента на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Наталия Кузмина от Русия.
Сребърното отличие в многобоя спечели Япония с 38.700 точки, а на трета позиция завърши Италия с 38.550 точки.
Руският ансамбъл остана на четвърто място с 38.300 точки, но в последния момент руската федерация замени четири от състезателките в тима.
На Световната купа в София участват общо 18 ансамбъла.
Успех утре и в двата финала, мили момичета!
 

Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи