SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
freddy_logo.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
loreal-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
motorola-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
logo-dundee.png

ТРИ ЗЛАТНИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ТРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ Е РАВНОСМЕТКАТА ОТ "SOFIA WORLD CUP 2018" (обобщение на турнира)

DSC 3952DSC 4031
DSC 3985


Каквото и да кажем за представянето на българските гимнастички на родна земя на приключилата "Sofia World Cup 2018"!
Ансамбълът ни показа отново, че е най-добрият отбор в света през този сезон, вдигна на крака българската публика и постигна най-високите оценки в художествената гимнастика за всички времена.
Златен медал в многобоя, златен медал във финала на съчетанието с 5 обръча и бронзов във финала на съчетанието с три топки и две въжета, след като допуснаха грешка(уред извън килима), с оценки за трудност, които говорят само едно - играят ли без грешка, няма кой да ги победи в света!
Чудесно представяне за Катрин Тасева, която спечели днес медали във всичките 4 финала, на които се класира, допусна и грешки, но игра с толкова желание пред българската публика, даде толкова живот на своите съчетания, че съвсем заслужено се окичи с пълния комплект медали в София.
Боряна Калейн спечели бронзов медал на обръч и се класира пета на топка днес! Нейната игра също беше красива, смела и вдъхновена!
Поздравления за момичетата от ансамбъла ни - Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Трратс, Теодора Александрова и Мадлен Радуканова, за старши-треньорът Весела Димитрова и нейният помощник Михаела Маевска!
Огромен респект към работата на Главния мениджър Бранимира Маркова и нейният помощник Силвия Стойнева, които направиха състезателки с шампионски манталитет, не на последно място огромен респект към работата на Главния съдия на турнира Мария Петрова и българската съдийка Филипа Филипова, които работиха неуморно през всичките дни на турнира, за да бъде това състезание наистина празник за всички в залата и пред телевизионните екрани.

Ето и фактологията на турнира по хронологичен ред:

По великолепен начин започна участието на българките във финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София днес. В столичната зала “Арена Армеец” Катрин Тасева спечели сребърния медал на обръч, след като изигра перфектно съчетанието си и получи 17.950 точки. Другата родна представителка в този финал - Боряна Калейн, също беше много стабилна и си осигури бронзовото отличие със 17.750 точки.

Титлата на обръч спечели шампионката в многобоя Александра Солдатова, която беше най-силна със 18.550 точки. Сребърната и бронзовата медалистки от многобоя Екатерина Селезньова (Русия) и Линой Ашрам (Израел) направиха много груби грешки с излизания от килима и останаха седма и осма с 16.250 и 11.700 точки.
Катрин Тасева спечели втори медал във финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София. След като по-рано днес си осигури сребро на обръч, възпитаничката на Бранимира Маркова извоюва и бронза на топка, след като изигра великолепно съчетанието си, за което получи оценка от 17.650 точки.

Тя беше изпреварена единствено от първата и втората в многобоя Александра Солдатова (18.300) и Екатерина Селезньова (17.800). 
Другата българка във финала на топка - Боряна Калейн, допусна грешка и остана пета с 16.800 точки. Четвърта се нареди бронзовата медалистка в многобоя Линой Ашрам (Израел) със 17.350 точки.
Катрин Тасева спечели титлата на финала на бухалки Тасева изигра силно своята композиция и получи оценка от 17.850 точки. 
Втора на бухалки се класира Влада Николченко (Украйна) със 17.200 точки, а трета е Александра Солдатова (Русия) с 16.900 точки, която допусна грешки. 
Катрин Тасева спечели сребърен медал на финала на лента на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тасева допусна грешки в изпълнението си, но това направиха и останалите седем финалистки на този уред. Така с оценка от 14.800 точки българката взе сребърното отличие. Шампионка на лента е Линой Ашрам (Израел) с 15.950 точки, а трета е Екатерина Селезньова (Русия) с 14.600 точки.

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева вдигнаха на крака публиката в залата със своето изпълнение и получиха оценка от 20.850 точки (най-високата им до този момент на Световната купа в София, 12.300 за трудност). Това е второ златно отличие за възпитаничките на Весела Димитрова след титлата в многобоя снощи. 
Сребърното отличие стана притежание на ансамбъла на Япония с 19.800 точки (12.000 за трудност). Италия спечели бронза с 19.650 точки. Ръководството на италианския тим подаде контестация за оценката, но тя беше отхвърлена. По-късно днес са финалите на бухалки и лента при жените, както и на три топки и две въжета при ансамблите.
Българският ансамбъл спечели бронзов медал на финала на три топки и две въжета на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева допуснаха грешки в изпълнението си (излизане на гимнастичка и уред извън терена) и бяха оценени със 17.700 точки. Златният медал на топки и въжета спечели Япония с 18.800 точки, а на второ място е Италия със 17.800. 
И така завърши едно изключително успешно състезание за нашите момичета и генерална репетиция за Световното първенство, което ще се проведе в София от 10-ти до 16 септември!
 

Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи