motorola-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
Petrol_YourPlace.png
SASAKI_LOGO.png
New_logo_MMS_003.png
freddy_logo.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-dundee.png
loreal-logo.jpg

22.04. С БРОНЗОВ МЕДАЛ НА ФИНАЛА НА ОБРЪЧ ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН ПРИКЛЮЧИ НАДПРЕВАРАТА ЗА СВЕТОВНАТА КУПА В ТАШКЕНТ. НЕВЯНА ВЛАДИНОВА НА КОСЪМ ОТ МЕДАЛА НА ЛЕНТА

DSC 3223nevi lenta
С финалите на уредите приключи надпреварата при индивидуалните гимнастички на Световната купа в Ташкент.
За България участваха Невяна Владинова и Боряна Калейн.
В днешните финали Боряна Калейн изигра много силно своя обръч и оценка от 18.950 и оценка за трудност 10.500 грабна бронзовия медал.
Шампионка на обръч стана рускинята Александра Солдатова с 19.900 точки, която спечели и титлата в многобоя. Втора е Линой Ашрам (Израел) с 19.400 точки. 
Другата българка Невяна Владинова допусна грешки в изпълнението си на финала на топка и остана осма с 16.150 точки. Златният медал завоюва Александра Солдатова с 19.600 точки.
Във финала на бухалки участваше Невяна Владинова изигра много сложните си бухалки с някои неточности и с оценка от 17.300 се класира на 6-то място.
На лента Неви остана на косъм от медала и се класира 4-та. Тя допусна едно заплитане, което я лиши от медал, но като цяло успя да представи много сложната си лента добре.
Боряна Калейн допусна много груби грешки във финала на лента и с оценка от 13.100 остана на 8-мо място.
Всичките 4 златни медала на уредите завоюва рускинята Александра Солдатова ( 19.900 на обръч, 19.600 точки на топка, 18.000 на бухалки и 18.300 точки на лента).
Линой Ашрам спечели три сребърни медала във финалите - на обръч, топка и лента, представителката на домакините от Узбекистан Сабина Ташкенбаева спечели сребърен медал във финала на бухалки . Екатерина Селезньова от Русия спечели два бронзови медала във финалите на топка и лента, а нашата Боряна - бронз на обръч.
Вчера в многобоя Невяна Владинова завърши на шесто място в многобоя, а Боряна Калейн е девета.
Владинова събра сбор от 76.700 точки, а Боряна Калейн има 66.600 за многобоя.
Победителка в многобоя стана рускинята Александра Солдатова със 77.050 точки, а след нея се наредиха Линой Ашрам (Израел) със 73.100 точки и Екатерина Селезньова (Русия) със 71.550 точки. Солдатова получи най-високи оценки за четирите си изпълнения - 19.700 на обръч, 19.200 на топка, 19.500 на бухалки и 18.650 на лента. На турнира в Ташкент участваха 24 гимнастички.
И за Невяна, и за Боряна можем да кажем само - горе главите! Понякога нещата се получават, понякога в някои съчетания - не! Трябва още работа, за да излизат и да изиграят композициите си без грешка, а изиграят ли това, което им е заложено - няма да имат проблеми да са на почетната стълбичка.
Бранимира Маркова е треньор, който знае какво иска, как да го направи, за да извлече максимума от възможностите на всяка състезателка! 
Поздравления, Бранимира! Уникални композиции! Всичко ще се изработи до големите състезания, само да няма контзузии.
Поздравления за работата на Марияна Памукова - Боряна налага свое уникално присъствие, като изчисти грешките ще е неизменно с медали!
Разбира се, огромен респект към работата на международния ни съдия Филипа Филипова, чиято работа е също толкова сложна, трудна и отговорна!
Днес приключи Световната купа в Ташкент, а утре ще следим старта на девойките ни на съпътстващия турнир в Баку. В края на седмицата - Световна купа в Баку!
Календарът е толкова наситен и труден, че е нормално да има някои състезания, на които нещата да не се получат!
Още веднъж- горе главите всички и само работа - методична, целенасочена и всеотдайна! Както досега!
 

Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи