loreal-logo.jpg
freddy_logo.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
New_logo_MMS_003.png
Petrol_YourPlace.png
motorola-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
logo-dundee.png

27.04.Ванеса Пеянкова спечели титлата в многобоя при жените ДП категория А00721777

ВАНЕСА ПЕЯНКОВА ОТ КЛУБ" АКАДЕМИК" СПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА В МНОГОБОЯ ПРИ ЖЕНИТЕ НА ДП КАТЕГОРИЯ "А"

Ванеса Пеянкова от Академик (София) спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика, категория "А" за жени и девойки старша възраст, което се провежда в СОК "Камчия". Домакин на турнира е клуб по художествена гимнастика Чар ДКС (Варна).
Пеянкова събра сбор от 50.267 точки.

Втора и трета са съответно Йоанна Цонева от Тракия (Пловдив) с 48.517 точки и Памела Петрова от Чар ДКС (Варна) с 44.275 точки.

В първата шестица са още Деница Стефанова от Импала (Стара Загора), Румяна Ганджева от Тракия Елит (Пловдив) и Цветелина Арсенова от Левски Илиана.

Ванеса Пеякова спечели златните медали във финалите на обръч с 13.000 точки, на топка с 12.450 точки и на бухалки с 12.700 точки, а на лента се нареди втора с 11.300 точки.

Шампионка на лента е Памела Петрова с 11.500 точки. Йоанна Цонева взе сребърните отличия на обръч, топка и бухалки и завърши трета на лента.

В първенството участват 165 състезателки от 32 отбора.

Церемонията по официалното откриване на турнира вчера беше уважена от Коста Базитов, заместник-кмет на Община Варна и Анелия Синабова, областен експерт на Министерството на спорта. Сред официалните гости на състезанието са Мария Чиприянова, почетен гражданин на Варна и президент на СК Чар ДКС (Варна) и Евелина Янчева, директор на спортно училище "Георги Бенковски" във Варна. 
Главен съдия на турнира е Филипа Филипова, международен съдия и световен шампион.

Златното момиче на българската гимнастика Любомира Казанова, бронзова медалистка с ансамбъла от олимпиадата в Рио де Жанейро, също е в "Камчия" като треньор на клуб Левски Илиана.

По-късно днес е състезанието за многобоя при девойки старша възраст на обръч и топка, в събота са изпълненията с бухалки и лента, а в неделя са финалите на отделните уреди при девойките.  

Последни новини ...

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи