freddy_logo.png
loreal-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-dundee.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
Petrol_YourPlace.png
SASAKI_LOGO.png
motorola-logo.jpg

29.04. ДВА ЗЛАТНИ И ТРИ СРЕБЪРНИ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ Е РАВНОСМЕТКАТА ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В БАКУ
DSC 9546DSC 0816
DSC 0845

Завърши надпреварата за Световната купа в Баку, след края на която България може да се поздрави с пет медала - два златни за ансамбъла във финалите днес и три сребърни - в многобоя на ансамбъла, във финала на бухалки, който спечели Боряна Калейн и във финала на лента - завоюван от Катрин Тасева!
Така всички ще се завърнат утре вечер в 21 часа на летище София с медали!

Българският ансамбъл спечели златните отличия във финалите на Световната купа по художествена гимнастика. в Баку! Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, която замени контузената Теодора Александрова, извоюваха безапелационно първото място във финала в съчетанията с пет обръча. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска, които останаха втори в многобоя, получиха оценка от 19.800 точки за златните медали на пет обръча. Шампионките в многобоя Италия останаха втори с 18.000 точки, а бронзовите отличия отидоха у представителките на домакините от Азербайджан със 17.600 точки.

Във финала на три топки и две въжете нашите момичета отново бяха на ниво и заслужиха златните медали с оценка от 19.050 точки. Ансамблите на Япония и Украйна получиха оценки от 18.000 за изпълненията си с топки и въжета и допълниха тройката. Японките обаче заслужиха сребърните медали заради по-високата си оценка за изпълнение, а украинките се наредиха на третата позиция. 
Огромен респект и поздравления за всички момичета, специални адмирации за успешния дебют на Стефани Кирякова, както и отново стискаме палци за бързото възстановяване на Теди Александрова!
Поздравления за прекрасната работа на старши-треньора Весела Димитрова и помощникът й Михаела Маевска!
Невероятни сте, момичета!

България може да се поздрави с два сребърни медала във финалите на индивидуалната надпревара - Боряна Калейн спечели сребърен медал на бухалки, а Катрин Тасева се пребори за сребърното отличие във финала на лента.
Изключително сме радостни да съобщим, че имаме две победителки на уредите в ранг-листата за сезона от всички Световни купи!
Боряна Калейн спечели генералното класиране на обръч, а Катрин Тасева е първа на лента!
Боряна Калейн стигна до сребро във финала на бухалки с оценка от 17.800 точки. Златото на бухалки заслужи украинката Влада Николченко с 18.100, Сергеева тук остана трета със 17.700 т. 
След като вчера остана четвърта в многобоя, днес Катрин Тасева грабна среброто на лента, след като получи оценка от 16.400 точки. Златото тук заслужи рускинята Мария Сергеева, шампионка в многобоя, която беше оценена с 16.800 за изпълнението си на лента. Бронзът отиде в ръцете на украинката Влада Николченко с 16.050. 
Катрин Тасева завърши четвърта във финала на топка с оценка от 17.900. Тя беше изпреварена от рускините Екатерина Селезньова и Мария Сергеева, които получиха 18.200 и 18.100 съответно, както и от японката Кахо Минагава, която беше оценена със 17.950.

На финала на обръч Боряна Калейн завърши на четвърто място със 17.350 точки, а Катрин Тасева е седма с 16.350. Шампионка на този уред стана Сергеева с 18.200 точки, следвана от Катарина Халкина (Беларус) със 17.750 точки и Лаура Зенг (САЩ) със 17.350 точки. 
Поздравления за Боряна Калейн и Катрин Тасева, за главния мениджър на национален отбор жени - индивидуално Бранимира Маркова, за личния треньор на Боряна Калейн - Марияна Памукова, както и за двете ни съдийки на турнира Даниела Велчева и Християна Тодорова!
Спечелените медали, оглавяването на ранг-листите на сезона на два от четирите уреда говорят само за едно - правилна работа, много креативни идеи в композициите и разбира се труд и постоянство!
Допускането на грешки все още, обаче изисква да си го кажем - трябва да се тренира още по-силно, да се отработват всички допуснати неточности, да се усъвършенства и най-малкия детайл, за да бъдем на почетната стълбичка на Европейското първенство и да зарадваме с медали родната публика на Световното първенство в София през септември.
Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи