Petrol_YourPlace.png
motorola-logo.jpg
logo-dundee.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
loreal-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png

08.05.ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО КАТЕГОРИЯ "ЕЛИТ" И ПРИЗ МАРИЯ ГИГОВА СПЕЦИАЛНИ ПАРИЧНИ НАГРАДИ ЗА ПОБЕДИТЕЛКИТЕ В МНОГОБОЯ В ТРИТЕ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ (ЖЕНИ, ДСВ и ДМВ) ЩЕ ВРЪЧИ "ЗОНТА КЛУБ СОФИЯ"
BRGF Plaquette MG Preview1497208064

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО КАТЕГОРИЯ "ЕЛИТ" И ПРИЗ МАРИЯ ГИГОВА
СПЕЦИАЛНИ ПАРИЧНИ НАГРАДИ ЗА ПОБЕДИТЕЛКИТЕ В МНОГОБОЯ В ТРИТЕ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ (ЖЕНИ, ДСВ и ДМВ) ЩЕ ВРЪЧИ "ЗОНТА КЛУБ СОФИЯ"

От 10-ти до 13-ти май в зала "София" в Борисовата градина ще се проведе Държавното първенство категория "ЕЛИТ" в трите възрастови групи - Жени, Девойки старша и девойки младша възраст.
Официалното откриване на първенството ще се състои в петък (11-ти май) от 15.45 часа.
Шампионатът ще бъде открит от президента на БФХГ Илиана Раева по лична покана от президента на домакините на състезанието КХГ "София спорт" Кристина Шикерова.
Главен съдия на турнира ще бъде президентът на ТК по художествена гимнастика към ЮЕГ и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова.
Тази година мото на състезанието ще бъде "Красота срещу насилие" по идея на "Зонта клуб София" в партньорство с Българската федерация по художествена гимнастика.
"Зонта клуб София" е член на голямото семейство на "Зонта интернешънъл", организация от лидери и изявени професионалисти в различни области, които работят заедно за подобряването положението на жените по света чрез обслужване и защита. Организацията има повече от 30 000 членове и над 1 200 клуба в 67 страни.
След успеха на "Бала на жълтата роза", на който президентът на БФХГ Илиана Раева бе поканена да бъде патрон и който имаше страхотната кауза да направи благотворителен търг, чиито събрани средства да подпомогнат Националното училище за танцово изкуство София, "Зонта клуб София" и БФХГ продължават заедно да бъдат партньори в благотворителни каузи и идеи.
"Зонта клуб София" ще даде парична награда от 200 лева на всяка една от победителките в многобоя в трите възрасти, които ще бъдат връчени лично от президента на "Зонта Клуб София" Бистра Илиева.
На официалното откриване тази година Бистра Илиева ще запознае състезатели, треньори и зрители в залата с каузата за защита на жените от насилие и защо заедно с БФХГ са избрали именно най-силното държавното първенство на най-красивия, елегантен и женствен спорт да бъде "Красота срещу насилие" и ще раздаде брошури, на които подробно ще бъде разяснена каузата на "Зонта клуб" в борбата срещу насилието над жените.

На последното редовно заседание на УС на БФХГ по предложение на президента на федерацията Илиана Раева бе учреден приз на името на великата Мария Гигова във връзка с нейния 70 годишен юбилей. Предложението бе прието с пълно единодушие от всички присъстващи на събранието.
Призът ще се връчва на шампионката при жените на Държавното първенство ЕЛИТ всяка година лично от гимнастичката на 20-ти век, членът на ТК при ФИГ, трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова.
Тази година по изключение Мария Гигова няма да може да връчи лично Приза, защото ще е супервайзер на Чалъндж купата в Портимао и по изрично нейно желание наградата ще връчи президента на БФХГ Илиана Раева.
Очаква ни едно много силно и пълно с изненади Държавно първенство, така че който може нека бъде в зала "София" да подкрепи най-силните ни гимнастички и да се наслади на играта им.

Пълна програма на състезанието очаквайте в четвъртък!
Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи