New_logo_MMS_003.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
freddy_logo.png
logo-dundee.png
loreal-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
motorola-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png

15.05.2018г БЛИЗО 900 ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ 54 ДЪРЖАВИ ПОСРЕЩА БЪЛГАРИЯ ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКАDSC 4845
София се готви за едно от големите спортни събития в света за тази година - Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в зала "Арена Армеец" между 10 и 16 септември 2018 година. За надпреварата в България ще пристигнат впечатляващите 886 души от 54 държави, като 176 ще са гимнастичките в индивидуалното и 215 гимнастички от 36 ансамбъла. 
Патрон на световното първенство е министърът на младежта и спорта - Красен Кралев.
"Историята датира от 1969 година, когато Варна за първи път е домакин на Световно първенство по художествена гимнастика. Второто Варненското издание на световната проява се състои през 1987 г. С дългогодишния си опит, натрупан по време на тези две събития и следващите осем последователни престижни състезания от серията за Световна купа на ФИГ, проведени в периода от 2011 до 2018 година, Българската федерация по художествена гимнастика гордо и успешно води кампания за завръщане на Световното първенство у нас през 2018 г.", каза президентът на БФХГ Илиана Раева.
"Днес, 49 години след първата българска премиера и 31 години след второто българско домакинство, Световното първенство по ХГ продължава приключението си у дома със своето 36-то издание, което ще се проведе в София в рамките на седем състезателни дни през септември. Златните момичета, нашите родни героини, ще се конкурират с техните директни съперници, защитавайки позициите си на световен лидер. По време на финалите се очакват над 9000 български и чуждестранни зрители. Нашата цел е да сътворим събитие, което трябва задължително да бъде гледано и на което задължително трябва да се присъства. То ще бъде прекрасна изява в сърцето на нашата страна, както за спорта и нашите партньори, така и за града домакин. Събитието ще бъде следващият изключителен успех за България и Международната федерация по гимнастика с грандиозно присъствие на живо и чрез телевизионни предавания", добави Раева.
Мария Петрова ще бъде посланик на Световното първенство. Нейната кандидатура е била издигната от БФХГ и приета от ФИГ.
"Посланик на световно първенство се изразява в това, да вдъхновява в средата, в която работи, а именно световното първенство, като по този начин да насърчава и рекламира художествената гимнастика по света. За мен е изключителна чест да бъда избрана за посланик на това така чакано Световно първенство в София. Вярвам, че ще успеем да организираме един незабравим спектакъл. Желая от все сърце успех на нашите прекрасни и талантливи момичета", каза Мария Петрова.
Световното първенство ще има свой талисман - това ще бъде Радина Филипова, която е и "златното момиче" на първенството.
"Много съм развълнувана от новата ми роля! Полетях когато ми се обади г-жа Раева. Разбирам важността да бъда обединителния образ на великите шампионки на България. Но най много се надявам да донеса късмет на нашите момичета", заяви тя.
"Огромният журналистически и обществен интерес определят събитието като едно от най-зрелищните за българския спорт за 2018 г. Художествената гимнастика, женски спорт номер едно, ще фокусира вниманието, обединявайки грация, естетика, блясък, публика и телевизионна аудитория и телевизионен интерес. Убедени сме, че ще оставим света с дълбоко впечатление от събитието", каза Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ.
В края на пресконференцията на всички журналисти беше дадена по една флашка, в която има пълна информация за организацията на Световното първенство.


 
 

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи