Fibank_my-bank_blue-red.png
freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png
loreal-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
motorola-logo.jpg
logo-dundee.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png

03.06. ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО В ГУАДАЛАХАРА (ИСПАНИЯ). КАТРИН ТАСЕВА ПЕТА В МНОГОБОЯ ПР
  DSC6074

Един златен ( на ансамбъла във финалите с три топки и две въжета), един сребърен (на Татяна Воложанина във финала на обръч) и два бронзови медала( отборно и в многобоя за ансамбъла) е активът за България от завършилото Европейско първенство в Гуадалахара(Испания).
Голямата радост днес ни донесе ансамбълът на България, който спечели златните медали на финала на три топки и две въжета и още две бронзови отличия на европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара. На финала на композицията с пет обръча българките останаха на четвърто място.
Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха отлично съчетанието си на топки и въжета и получиха оценка от 22.825 точки, от които 14.200 за трудност.
На второ място е Италия с 22.350 точки, а на трето Азербайджан с 20.350 точки.
Отборът на Русия, който стана шампион в многобоя, допусна много грешки и завърши едва седми с 18.000 точки.
С това изпълнение българските гимнастички показаха страхотен характер, след като допуснаха грешки вчера на топки и въжета и завършиха на трето място в многобоя, а по-рано днес имаха и неточности на финала с пет обръча, на който се класираха на четвърто място с 21.250 точки, от които 13.400 за трудност.
Европейската титла на обръчи спечели Италия с 22.350 точки. На второ място е Украйна с 22.100 точки, а едва на трета позиция остана Русия с 21.600 точки. Рускините също допуснаха грешки и като цяло не се представиха на ниво днес.
"Това не беше нашето състезание. Виждате, че момичетата могат да играят много по-добре. Чудесно е обаче, че ние самите сме си отговорни за нашите действия. Все още те не са състезатели, трябва да станат състезатели, на път сме. Аз съм максималист и считам, че съчетанията ни трябва да са топ, за да получим високи оценки", коментира Весела Димитрова след края на надпреварата пред БНТ.
"Много тежко състезание. Ансамбълът ни няма конкуренция, но на мен ми проличаха слабите места, върху които трябва да се работи до световното първенство. Аз съм щастлива от този резултат и от всичко, което се случи тук, защото необходимото, което трябваше да стане до световното първенство, вече се случи. Трябва да се направят някои промени в подготовката и всичко ще бъде в положителна посока", добави президентът на БФХГ Илиана Раева.
Така България има общо четири медала от континенталното първенство - днес злато на ансамбъла на финала на три топки и две въжета, сребро на Татяна Воложанина на финала на обръч при девойките, както и две бронзови отличия в многобоя при ансамблите и в отборната надпревара вчера.
Отборната надпревара включваше сбора от оценките на ансамбъла за многобой, както и 6-те най-високи оценки на девойките в квалификациите.
Няма как да не отбележим огромния пробив при девойките на България - много силна игра на Татяна Воложанина днес във финалите, както и вчера в квалификациите и на Анна Келман и Елизабет Йовчева! я успя да направи от девойките ни истински бойци, композициите им показват най-доброто от всяка една от тях!
Поздравления за личните треньори Дарина Кирякова(на Анна Келман) и Филипа Филипова(на Елизабет Йовчева)!
Днес при жените Катрин Тасева се класира на пето място в многобоя на Европейското първенство, Невяна Владинова допусна грешки и остана 14-та.
С надпреварата за многобоя при жените завърши Европейското първенство в Гуадалахара(Испания).
Катрин Тасева направи силно и умно състезание и зае пето място в многобоя със сбор от 73.575 т. Най-висока оценка Кати получи на топка - 19.400. На обръч 17.775т, на бухалки - 18.050 и на лента - 18.350.
Невяна Владинова допусна грешки и остана 14-та със сбор от 66.700т.
Най-висока оценка Неви получи на обръч - 18.500, на топка изпусна уред извън терена и получи 15.625, на бухалки също имаше неточности и бе оценена с 16.700т. а на лента - 15.925 .
Абсолютна европейска шампионка стана Арина Аверина от Русия със сбор от 79.250т. сребърният медал спечели нейната сестра-близначка Дина Аверина, която събра сбор от 77.750т,. а бронзовото отличие завоюва Катарина Галкина от Беларус със сбор от 77.625. 
Топ осем в многобоя допълват - Линой Ашрам от Израел - 75.025, пета Катрин Тасева (България) - 73.575, шеста - Саломе Пажава (Грузия) - 70.350, седма - Милена Балдасари(Италия)- 70.250 и осма Александра Аджиурджикулезе (Италия) - 69.225т
Като цяло Еврошампионатът беше тежко състезание с убийствена конкуренция!
Българският ансамбъл показва най-сложните и красиви композиции в света за момента! Трябва, обаче да се играе без грешка и никой няма да може да ни вземе златото! 
Както заяви президентът на БФХГ Илиана Раева:
"България има най-силния ансамбъл в света , който обаче има какво още да учи. "
Тепърва ще се работи много, за да може на Световното първенство, на родна земя(от 10-ти до 16-ти септември) да покажем най-доброто, на което сме способни!
Поздравления за работата на българските съдийки на Евро 2018 - Даниела Велчева при ансамблите и Филипа Филипова при девойките!
Честито за спечелените медали от нашите момичета на президента на БФХГ Илиана Раева, която е неотлъчно до отборите , на вицепрезидента на федерацията ни Мария Петрова, която се справя отлично като президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към ЮЕГ, на генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, на директора на националните отбори Деспа Кателиева, на всички танцови педагози и хореографи, на медицинския щаб и най-вече на всички верни фенове на нашия любим спорт!
Довиждане, Гуадалахара! 
Здравей Мундиал в София!


 
 

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи