logo-aleksandrovska-bolnica.png
motorola-logo.jpg
freddy_logo.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
loreal-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-dundee.png

22.06.2018 г. ФИГ ПУБЛИКУВА ИЗТЕГЛЕНИЯ ЖРЕБИЙ ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВОIMG 5580

На страницата на ФИГ днес бе публикуван изтегления жребий за Световното първенство, което ще се проведе в София, зала "Арена Армеец" от 10-ти до 16-ти септември.
На жребия присъства и Мария Гигова - член на Техническия комитет на ФИГ. 
Подробности на страницата на ФИГ : http://www.fig-gymnastics.com/site/competition/view…

Българките са в поток "D" в индивидуалното с номера 133 и 135.
Ансамбълът на България е в поток "В" и е с номер 16.
Унгарските гимнастички ще открият индивидуалната надпревара на 10-ти септември в Арена Армеец, а при ансамблите първи ще играят представителките на Австралия на 15-ти септември.
Това първенство е първата важна стъпка към Олимпийските игри в Токио, тъй като първите три ансамбъла, класирали се в многобоя ще получат директна квота за Олимпиадата.
Общо 383 гимнастички от 61 държави са се регистрирали за участие, от които 170 гимнастички в индивидуалното състезание и 36 ансамбъла. Ливанска гимнастичка ще се състезава на Световното първенство за първи път, както и ансамбли от Индия и Австралия.
"Много сме доволни, че художествената гимнастика се развива по целия свят, като всички континенти се очаква да бъдат представени както в индивидуалните така и в ансамбловите състезания. Това е много обещаващо и окуражително за бъдещето ", каза Наталия Кузмина, председател на техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ.
София беше домакин на сериите от Световната купа от 30-ти март до 1-ви април тази година в същата прекрасна зала Арена Армеец, а всички които участваха на тази Световна купа си направиха отлична репетиция за Шампионата на планетата!
Българската публика в залата беше фантастична и никой не се съмнява, че ще е такава и на Световното първенство.
Цялата серия от Световни купи беше много ценна за ФИГ , а на последната купа за сезона, която се проведе в Баку(Азербайджан) с оглед последните промени в правилника, влезли в началото на тази година.
По време на четиридневното си заседание тази седмица Техническият комитет на ФИГ проведе анализи както на кпо отношение на композициите на гимнастичките, така и на оценките на съдиите, за да подготви съдийските инструкции за Световното първенство.
Tехническият комитет при ФИГ също подготви и втори бюлетин, който ще се фокусира върху артистичността при изпълненията.Той ще включва някои от препоръките, направени от двете срещи по проекта за обновяване на художествената гимнастика , ръководен от президента на ФИГ Моринари Ватанабе, самият страстен защитник на художествения компонент на съчетанията.
В този бюлетин техническата комисия ще насърчи треньорите и гимнастичките да обърнат повече внимание на музиката, която избират за своите композиции, така че движенията на тялото на гимнастичките да изразяват характера и смисъла на музикалния съпровод, с което изпълненията биха могли да станат още по-привлекателни за аудиторията.

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи