New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
motorola-logo.jpg
logo-dundee.png
loreal-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png

24.08.2918 г. "ВЕРА МАРИНОВА„ ХРИСТИЯНА ТОДОРОВА И РЕНЕТА КАМБЕРОВА - В ЕКИПА НА БНТ ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА В СОФИЯ
Screenshot 1

 "Златните момичета" Вера Маринова, Християна Тодорова и Ренета Камберова - в екипа на БНТ за световното първенство по художествена гимнастика в София.
Световната шампионка с ансамбъла от 1969 и 1971 година Вера Маринова застава отново зад микрофона, за да коментира за БНТ състезанията в "Арена Армеец". Вера е емблематичен за националната телевизия глас, с който са свързани най-големите успехи на българската гимнастика през 80-те години на ХХ век. Тя налага емоционалния коментар, непознат за това време, ненадминат като стандарт и досега. Връща се от Англия специално за първенството, за да продължи традицията да бъде "замесена" в домакинствата на България. През 1969 година в Двореца на културата и спорта във Варна печели първата си световна титла с ансамбъла, а през 1987 година вече коментира триумфалния успех на Бианка Панова и момичетата от ансамбъла.
Партньор на Вера Маринова за финалите на ансамблите ще бъде шампионката от световното първенство в Измир 2014 година и олимпийска бронзова медалистка от игрите в Рио де Жанейро 2016 година Християна Тодорова. Тя се наложи като авторитетен международен съдия, а вече натрупа и опит като коментатор за БНТ в турнирите за Световната Купа и Европейското първенство 2017 година. 
Новото лице в екипа е Ренета Камберова, която ще дебютира като водещ на студийната програма на БНТ. Националната телевизия изгражда специално студио в "Арена Армеец", откъдето ще излъчва собствена програма с много богато видео съдържание, кадри от безценния архив на БНТ, интервюта и материали, свързани с първенството. Ренета, която в момента е експерт за спорта в инспектората на община Пазарджик, прие поканата на продуцентите с огромен ентусиазъм и надежда, че ще помогне на зрителите да съпреживеят пълноценно вълненията около най-важното събитие за българската гимнастическа общност тази година.
БНТ ще излъчва всички финали, както и квалификациите в индивидуалното състезание на българските и руските гимнастички.
Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи