Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
loreal-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg
freddy_logo.png
SASAKI_LOGO.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png

01.09.2018 ВЕЛИКИТЕ ИМЕНА НА БЪЛГАРСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА БИАНКА ПАНОВА - ДА СЕ ВСЛУШВАШ В ДУШАТА СИ И ДА СЛЕДВАШ СЪРЦЕТО СИ267324 258672920828344 8175090 n

ВЕЛИКИТЕ ИМЕНА НА БЪЛГАРСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

БИАНКА ПАНОВА - ДА СЕ ВСЛУШВАШ В ДУШАТА СИ И ДА СЛЕДВАШ СЪРЦЕТО СИ
(автор Юлиана Кесарова)

Ще започна разказa си за Бианка Панова с думите на Илиана Раева за нея:"Ако Мария Гигова е най-великата ни гимнастичка, то Бианка Панова е най-съвършената!"

Бианка Панова е АБСОЛЮТНА СВЕТОВНА ШАМПИОНКА от Световното първенство във във Варна 1987 г.където за ОСЕМ ИЗИГРАНИ СЪЧЕТАНИЯ - получава ОСЕМ МАКСИМАЛНИ ОЦЕНКИ "10", спечелвайки всички пет златни медала - в многобой, лента, бухалки, въже и обръч.За това си постижение е ВПИСАНА В РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС! Огромен триумф на таланта, трудолюбието и силния характер на Бианка, която изиграва по фантастичен начин всичките четири композиции, направени от Нешка Робева.
На световното първенство във Валядолид 1985 г. печели златен медал на лента.
На Световното първенство в Сараево през 1989 г под ръководството на Людмила Димитрова и с помощта Чавдар Нинов печели златни медали на въже и обръч.
Насладете се на нейни изпълнения и продължете с четенето.

ВИДЕО:

- видео Варна 1987: https://www.youtube.com/watch?v=aD3Ck3dYglo&t=11s
- видео Варна 1987 - бухалки и лента : https://www.youtube.com/watch?v=cW0OTAeo5z8

- видео Сараево 1989 - обръч - https://www.youtube.com/watch?v=OFfUBzfQbcM

Съчетанията на Бианка остават в художествената гимнастика с изключителната си красота, грация и прецизност в изпълненията! С пълната хармония на движение с тяло, работа с уред и музикален съпровод!

Бианка Панова е родена на 27 май 1970 г в София. Започва спортната си кариера през 1977 г. в ЦСКА с треньор Деспа Кателиева. 
Впоследствие преминава в УСИП /Управление спортни имоти и прояви/ при Вера Томова. 
През 1982 г. се присъединява към националния отбор по художествена гимнастика за девойки под ръководството на Тереза Карнич.
От 1983 до 1988 г. Бианка Панова тренира под ръководството на Нешка Робева.
Първото излизане за Бианка Панова на международната сцена е през 1983 г. в Хасково на Балканиада. Същата година носи и първи медал за нея - международен турнир в гр. Дебрецен /Унгария/.
През 1985 г. на Световното първенство в гр. Валядолид /Испания/ Бианка Панова спечелва своя първи златен медал на лента и бронзов медал в многобоя.
В периода 1985 - 1989 г. от Световни първенство по художествена гимнастика печели общо 9 златни медала, 2 сребърни и 1 бронзов.
В книгата си "В името на голямата цел" Бианка споделя много интересни случки от времето, когато е състезател на националния отбор под ръководството на Нешка Робева.
Например:
„Бяха ни пуснали в свободен полуден на Великден. На 
следващия ден всички се връщаме в интерната на Герена с по 2-3 кг отгоре. И носим от къщи хранителни запаси. Нешка, като ни премерва, лошо й става. И се започват въпросите: „Имате ли храна? Всеки вдига рамене: „Не.” Следва зверски тараш по стаите и за нула време се събират две щайги с провизии. Бурканчета от мармалад в наколенките, лукчета в чорапите. Много оригинални идеи имахме! И аз си носех – червеното яйце, победителя от Великден, скрих го зад едно шкафче на третия етаж. Обаче и моето пакетче беше открито. Нешка започва да вади. Мармаладът на кого е? Лукчетата? Стига до моя пакет и пита: ти, Бианке, имаш ли храна? Не! А това какво е? На яйцето с восък беше написано „Биби“. Такъв ужасен гаф! И разбрах, че просто не ми е дадено да лъжа.“

През 1988 г. Бианка Панова участва в Олимпийските игри в гр. Сеул /Южна Корея/, където се класира на четвърто място, след изпускане на бухалките.
До 1988 г. Бианка Панова тренира под ръководството на Нешка Робева. Тогава между Бианка и Нешка Робева настъпва разрив в отношенията им и тя продължава 
да тренира с Людмила Димитрова, а Чавдар Нинов също оказва голяма помощ през цялото време,
Кариерата на активен състезател на Бианка приключва през 1989 г., след успешното ѝ участие на Световното първенство в гр. Сараево /Босна и Херцеговина - бивша Югославия/, където под ръководството Людмила Димитрова, и с безценната помощ на настоящия си съпруг Чавдар Нинов спечелва Сребърен медал в многобоя, Златен медал на обръч и въже, сребърен медал на топка
Огромна роля за стила на Бианка Панова има Валя Вербева - изявен балетен артист.Това са били едни от любимите часове на Бианка - по класически балет. 
Разбира се с нея работи и Людмил Коцев. Любовта и към балета много е влияел на облика на нейните композиции и ги е превръщал в завършени шедьоври!
За Валя Вербева Бианка споделя:
"Когато започнах да тренирам при Нешка, имах ужасна предстартова треска. Цялата треперех, изпотявах се, беше ме страх от публиката. 
Попаднах обаче при невероятната личност Валя Вербева, прима балерина (обучавана от рускини, завършила журналистика в Сорбоната)
Тя ми разкри нов свят – на артиста, на човешката душа. Разказваше ми приказки за принцове, принцеси 
Така успяваше да ме измъкне от трудното болезнено ежедневие. Тя беше първата, която ми каза: "Само хубави мисли. Гледай космоса. Смей се и вярвай."

През 1991 г. Бианка заминава за Италия заедно със съпруга си Чавдар Нинов. Работи в клуба Пул Коменсе, в който преди нея е работила Светла Колчевска
В Италия също така е треньор на националната състезателка Катя Пиетросанти.
След това Бианка и семейството и се установяват в Белгия. В Брюж (Белгия) завършва 3-годишна танцова академия при хореографи, които идват от „Алвин Али”, 
най-големият театър в САЩ за модерен балет. В тази школа Бианка учи джаз - балет, модерен балет, хип-хоп, актьорско майсторство.В Белгия работи и като инструктор за кондиционна подготовка и стречинг към Кралския балет на Фландрия, тъй като Чавдар Нинов по това време е лекар на балетния състав. 
В Милано Бианка е играла във фестивали с балерините от тв империята „Медиасет” на Берлускони.
В Белгия Бианка Панова работи като треньор в Гент и Антверпен и неизменно нейни гимнастички печелят първенствата на Белгия.
Години по-късно Бианка Панова се завърна в България и на сцената на Dancing stars, в което с танци пресъздаде уникални образи на сцената и спечели безапелационно 
формата за годината. Партнираше и танцьора Светослав Василев. Жури на това издание бяха Мария Гигова, Вера Маринова и Илиана Раева.
Журналистката Вера Маринова винаги е твърдяла, че Бианка и е една от любимите гимнастички за всички времена.
Покрай работата на съпруга си д-р Чавдар Нинов като лекар, специалист по модерната лечебна система миопунктура в София, Барселона, Лондон, Сингапур,
семейството на Бианка сменя много държави. Имат двама сина - Стивън е дете на Чавдар Нинов от първия
му брак и Ричард. Отглеждат заедно и двамата и макар с голяма разлика помежду си двамата братя са неразделни.
На въпроса КАКВО Е НАУЧИЛА ЗА СЕБЕ СИ ОТ МНОГОТО ДЪРЖАВИ, В КОИТО Е ЖИВЯЛА - Бианка Панова отговаря:
"В Белгия разбрах, че мога да бъда много добър треньор, който умее да бръкне в душичките на децата. В Италия станах полезна чрез добро отношение, състрадание, обикновен разговор. 
В Испания животът се оказа не само стрес и бързина, има време за всичко – за работа, почивка, малко умиране, нали Богомил Райнов така беше писал. В Северен Лондон има страшно много чужденци, предимно индийци и пакистанци, но там е една малка Америка. Каквото направиш, го правиш за себе си и ако си добър, успяваш, никой не те спъва."
Холивудската звезда Мила Йовович среща Бианка на турнир в Лос Анжелис и двете работят по хореографията за филма “Жана д'Арк". А Джанет Джаксън след концерта си в Гент остава 3 дни, за да играе с Бианка!Трудът и талантът на Бианка Панова я доближават до най-големите звезди на Холивуд. И нищо не е случайно, а е плод на любовта на Бианка към това, което прави!
През 2015 г Бианка Панова открива школа в Сингапур, в която тренират над 200 деца.
"В Сингапур се занимавам с това, което най-умея и обичам - художествена гимнастика. Изпитвам огромно удоволствие от това, че съм полезна. Няма нищо по-възнаграждаващо от щастието на едно дете, постигнало нещо трудно, от усмивката на преодоляването.Убедена съм, че педагогиката в ранната възраст е от решаващо значение за успешното развитие на индивида след това в житейския му път. Опитвам се да дам смисъл на децата, да ги науча да го откриват в малките неща, да познаят красивото, да отличават доброто от лошото, да вярват в себе си, да не се страхуват.." - пише Бианка Панова.

Пиша и осъзнавам, че за Бианка Панова може да се пише с дни и седмици. Моята идея е да ви представя гимнастичката Бианка - грациозната, смелата, съвършената, талантливата, трудолюбивата! И доколкото мога - Бианка днес - многопластова - оставаща вярна на танците, балета, художествената гимнастика. 
Не знам дали съм успяла да предам и частица от нейното присъствие в художествената гимнастика.
Името Бианка е италианско и означава бяла. 
Ако е вярно, че името дадено на човек определя донякъде и живота му, то Бианка е искрящо бяла в онзи смисъл - "да живее в мир със себе си, да се вслушва в душата си и да следва сърцето си!" -
отговор на Бианка Панова на въпроса как би се характеризирала с няколко думи!Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи