logo-aleksandrovska-bolnica.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
freddy_logo.png
motorola-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
loreal-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
Petrol_YourPlace.png
logo-dundee.png

03.09.2018 г.Показаха новата зала "Златните момичета", Илиана Раева разкри подробности около грандиозната организация на световното първенство DSC2516
Президентът на БФХГ Илиана Раева разкри подробности около грандиозната организация на световното първенство по художествена гимнастика в София, което ще се проведе от 10 до 16 септември в "Арена Армеец".
Организаторите показаха новата тренировъчна зала, която е изградена на паркинга пред основната зала. Тя ще бъде за тренировки на гимнастичките специално за Световното първенство и носи името "Златните момичета".
Залата е с всички изисквания на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), с размери 70 на 29 метра и в нея има четири килима.
"Благодаря на Министерството на спорта за огромната помощ, която получаваме, на Национална спортна база (НСБ) и на нашите спонсори, особено Петрол, за организацията на Световното първенство. Много съм щастлива, че такова съоръжение не е правено никъде. Направихме всичко по изискванията на ФИГ, всички се трудеха денонощно. Организацията е на всички, които влагат много сърце и запалихме всички с емоцията около нас. На световното първенство ще участват рекордните 61 държави. Ще бъде една много тежка и сериозна битка. Всичко около организацията се случва така, както съм си го представяла", каза Илиана Раева.
Според изискванията на ФИГ трябва да има 12 килима. Ще има още три килима в зала "София", други два в тренировъчната "Арена Армеец", а оттам директно с топла връзка ще се влиза в състезателната зала. Никога не е правено нещо по-удобно. Направихме чудеса. В залата са изградени и четири ресторанта. 
Специално за първенството в София са показани и всичките 73 световни шампионки в историята на България.
"Тук ще дойдат 67 от нашите световни шампионки в художествената гимнастика. Анелия Раленкова само не може да присъства заради личен проблем. Пристигат още 15 световни шампионки от Русия, Испания, Италия, Украйна. Рускините Алина Кабаева, Евгения Канаева и Маргарита Мамун ще бъдат тук. Пристига президентът на МОК Бах, който за първи път ще присъства на Световно първенство по художествена гимнастика. Пристигат специално от японската телевизия, която ще снима филм за шампионата", добави Илиана Раева.
"Идват рекорден брой фенове от чужбина. Ще има игри с публиката. Водещите Димо Алексиев и Георги Чобанов ще интервюират интересни лица по трибуните. Поканили сме специално Лили Иванова, тъй като Катрин Тасева играе на обръч по нейната песен "Камино". Огромно желание да присъства има Слави Трифонов, Орлин Горанов и Мариана Попова. Всички те са изпълнители на някои от музиките в съчетанията на българките", коментира Раева.
"Приготвили сме вълнуващ филм за България, приготвяме силно откриване и успяхме да организираме запомняща се гала, която ще бъде предавана в целия свят. Това ще бъде спектакъл, нищо общо с това, което е правено досега. Спектакъл с българска музика и много светлинни ефекти. Ще има щанд с артикули на Световното първенство. Ще има реплика на златния медал и дипломи, на които собственоръчно ще може да бъде написано, че е световен шампион. Ще има щанд за безплатен грим. Ще се раздават и специални плакати, на които ще бъде изобразен и трикольорът", обясни президентът на БФХГ.
51 държави ще имат свои съдии на шампионата в София. За първи път се подсигуряват контролни комисии в абсолютно всички аспекти и всички се надяват на обективно съдийство.
От понеделник до четвъртък са квалификациите и финалите за отделните уреди и за отборната надпревара. Всеки ден се играе само по един уред.
"Първите 24 гимнастички ще се борят в многобоя в петък, разделени в две групи. В петък започва многобоят на ансамблите, в неделя са финалите, в които ще участват по 8 отбора в двете съчетания", каза генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова.
Трикратната световна шампионка Мария Гигова също е впечатлена от организацията.
"Такава организация досега не е правена. Видях в каква форма се наричат нашите момичета и мога да ви уверя, че заслужават подкрепата на зрителите. Президентът на Техническия комитет към ФИГ Наталия Кузмина направи сериозна забележка пред съдийките да вдигат оценки, съобразно показаното от гимнастичките на килима", добави Мария Гигова.
Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи