New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
motorola-logo.jpg
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png
loreal-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png

ОТЛИЧНО НАЧАЛО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА РОДНА ЗЕМЯ DSC6614

ОТЛИЧНО НАЧАЛО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА РОДНА ЗЕМЯ
(обобщение на първия състезателен ден)

Българските гимнастички започнаха много силно участието си на световното първенство по художествена гимнастика в София. Подкрепяни от феновете по трибуните в "Арена Армеец" Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн изпълниха стабилно, без грешки и с много настроение съчетанията си с обръч.
Най-силна оценка на този уред от българките получи Боряна Калейн. Тя беше оценена с 19.050 точки, от които 11.000 за трудност. Катрин Тасева има 18.850 точки (10.600 за трудност), а Невяна Владинова - 18.700 (10.200 за трудност).
Така Калейн е с втора по сила оценка на обръч след първия ден, Тасева с трета по сила, а Владинова - с пета.
Влада Николченко от Украйна е временен лидер на обръч с 19.850 точки.
Отборно след първия ден от общо четири на квалификациите България е на второ място със сбор от 56.600 точки. Временен лидер е Русия с 60.450 точки, а на трета позиция е Украйна с 54.125 точки. Следват съставите на Италия, Беларус, Израел и други.
В квалификацията за многобоя Боряна Калейн е пета, Катрин Тасева - седма, а Невяна Владинова - девета. Води рускинята Александра Солдатова, пред сестрите Дина и Арина Аверини.
В първия ден на шампионата на планетата своите композиции показаха общо 150 гимнастички.
Според регламента, в първите четири дни на шампионата са квалификациите за многобоя, финалите на отделните уреди и състезанието за отборното класиране. Всеки ден грациите играят по един уред - понеделник и вторник на обръч и топка, а сряда и четвъртък на бухалки и лента. За финалите на уредите се класират осемте гимнастички с най-високи оценки от квалификациите, но само по две от държава. Първите 24 в общото класиране влизат сред 24-е финалистки в индивидуалния многобой, който е в петък.
Днес гимнастичките от Русия играха много силно с топка и получиха най-високите оценки до момента. Александра Солдатова беше оценена с 20.250 точки, Дина Аверина с 20.150 точки, а Арина Аверина с 20.050 точки.
Утре състезателките продължават квалификациите с обръч и топка. Българките ще играят с топка, а рускините - с обръч. Вечерта са финалите на тези два уреда.
Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн са в края на втория поток, който започва в 12.10 часа.
Официалното откриване на световното първенство е във вторник от 19.15 часа.


Фото Анна Недкова

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи