freddy_logo.png
New_logo_MMS_003.png
SASAKI_LOGO.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
loreal-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
motorola-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
logo-dundee.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png

11.09.ОЧАКВА НИ УНИКАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО! НАЧАЛО 19.15 ! ЕЛАТЕ В ЗАЛАТА! ТОВА Е ИСТОРИЯ НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА, КОЯТО СЪВМЕСТНО ПИШЕМ!

otk
ОЧАКВА НИ УНИКАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО!
НАЧАЛО 19.15 !
ЕЛАТЕ В ЗАЛАТА! ТОВА Е ИСТОРИЯ НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА, КОЯТО СЪВМЕСТНО ПИШЕМ! 
ВЕДНАГА СЛЕД ОТКРИВАНЕТО ЩЕ БЪДАТ И ФИНАЛИТЕ НА ОБРЪЧ И ТОПКА! 
КАСИТЕ РАБОТЯТ ОТ 9.30 до 17.30!

Георги Стрезов, работил по саундтрака на "Соло: История от Междузвездни войни“, създава специалните ефекти на церемонията по откриването на Световното първенство в София. Музиката, която ще го озвучава е създадена специално и ще бъде дело на „Оратница“.

„България е съвършено съчетание от мистични ритуали и традиции, религия и вяра, природа, обединила в себе си перфектна хармония, спиращи дъха познати и непознати места, извор на безценно културно богатство и вдъхновение. Тя е мистика. Тя е древност. Тя е вяра и хармония. Тази година тя е и художествена гимнастика. Тези измерения са нашето богатство, златото на България. Като домакин на Световното първенство по художествена гимнастика, искаме да запознаем всички чуждестранни гости на събитието с атмосферата и достойнствата на нашата страна. Да ги потопим в красотата и магията на България, като им дадем шанс да почувстват българския дух и топлина без да стават от трибуните“ - каза президентът на БФХГ за идеята на красивата церемония.
Идеята за костюма на Илиана Раева е да пресъздаде българския литак - традиционна българска женска носия с колан от оригинална пафта от народна носия.
В последните години българските шевици бяха използвани от някои световноизвестни модни дизайнери, които включиха фолклорни мотиви в техните колекции.
Модният дизайнер Валентино споделя, че специално българските шевици според него са изключително красиви, пъстри, много добре съхранени и носят много положителен заряд в себе си.
Няколко думи за музикантите от "Оратница":
Оратница са шестима млади български музиканти, обединени от любовта си към българския фолклор и съвременните бас жанрове. В последствие, на което започват да наричат уникалните си звуци „ETHNOBASS“. 
Музиката на "Оратница" е смесица от фолклорни мелодии, възпяване в православен стил, далечни аборигенски теми, хип-хоп, дъбстеп, трап, дръм едн бейс и неравноделни ритми. Оратница интерпретира традиционни български песни по начин, който съвременното поколение посреща с широки обятия. 
Групата съживява интереса към българските музикални традиции сред млади и стари не само в България, но и в цяла Европа. Благодарение на майсторски съчетани регионални фолклорни елементи с глобални музикални стилове и използването на нетипични инструменти, музиката на Оратница успява да ни докосне независимо от нашето минало. 
ОЧАКВАМЕ ВИ В ЗАЛАТА!


Фото Анна Недкова

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи