motorola-logo.jpg
loreal-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
SASAKI_LOGO.png
logo-dundee.png
New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png

11.09.ИЛИАНА РАЕВА :"ЗА БЪЛГАРИЯ Е ОГРОМНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ДА БЪДЕ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДОМАКИН НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА"


 DSC3783
Между 2.5 и 3 милиона лева струва организацията на Световното първенство по художествена гимнастика в София. Това разкри президентът на БФХГ Илиана Раева на официалната пресконференция по повод откриването на шампионата. На срещата с медиите присъстваха още президентът на ФИГ Моринари Ватанабе и посланикът на първенството - трикратната световна шампионка Мария Петрова.
"Трудно мие е да кажа в момента точната сума, тя ще стане известна след края на световното първенство, защото в хода на организацията възникнаха допълнителни неща. Много от нещата, които виждате тук са благодарение на бартери. Страшно много компании, фирми и хора ни помогнаха безвъзмездно", добави Раева.
Тя благодари специално на правителството на България в лицето на Министерството на младежта и спорта.
От страна на ФИГ Българската федерация по художествена гимнастика не е получила директна финансова помощ, а само индиректна подкрепа.
"За нас беше едно огромно предизвикателство за трети път в историята да бъдем домакини на световно първенство по художествена гимнастика. Българската художествена гимнастика участва много сериозно в историята на световната гимнастика и в еволюцията й. Организацията на това първенство не беше никак лесна, защото световната централа има много сериозни изисквания, а ние искахме да спазим всички от тях. Получихме много сериозна подкрепа от правителството, в лицето на Министерството на спорта, Община София, Национална спортна база и много спонсори. Това е единственият чисто женски спорт в света и затова само четири жени от БФХГ бяхме в основата на организацията - Росина Атанасова, Гергана Йорданова, Моника Панайотова и аз. Разбира се около нас имаше много голям екип, работихме с професионалисти. Художествената гимнастика е много важна за всички в България и затова искрено се надявам всички да се чувстват добре тук. Искам това първенство да спомогне за популяризиране на художествената гимнастика и да станете свидетели на един незабравим празник", добави Раева.
Мария Петрова изпълнява функциите на посланик на световното първенство.
"Аз съм развълнувана и щастлива, че можем да бъдем домакини на такова забележително световно първенство, защото за нашата школа е много важно да покажем ангажираността си към развитието на художествената гимнастика. Моята задача е да защитя ценностите на художествената гимнастика", каза Мария Петрова.

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи