logo-dundee.png
loreal-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
New_logo_MMS_003.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
motorola-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png

11.09.ИРИНА ВИНЕР-УСМАНОВА: УЧИЛА СЪМ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ


4760082

Президентът на руската федерация похвали организацията на световното в София
(video)
Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер посочи България като основен съперник на Русия в световен мащаб. Според Винер, конкуренцията в спорта расте с всеки изминал ден.

"Всички гимнастички правят много интересни елементи, имат много интересни композиции. Но искам да пожелая на всички състезателки не просто да правят интересни елементи, но те да съвпадат с характера им, с музиката и емоциите. Всяко едно излизане на терена трябва да бъде спектакъл.", каза легендата на руската гимнастика.

"Вие сте много голям наш конкурент в индивидуалното. България винаги се е славила със сложни и вълнуващи елементи. Това е така още от времемто на Съветския съюз, когато ние залагахме основно на хореография. Но още тогава казах - не, не може само това, трябва да правим и това, което прави България. И затова ги обединихме двата компонента. Така се получи гимнастиката, която гледаме днес. Аз самата съм се учила от Нешка Робева, от Жулиета Шишманова, чела съм техни книги. Гледала съм как Шишманова е тренирала със завързани очи, за да улавя машинално предметите. Затова и поканих български треньор при мен - Люси Димитрова работи при нас вече 15 години."

"Организацията на световното е безупречна, от най-високо ниво. Нито една страна в Европейския съюз не може да се похвали с такава организация.", завърши Винер.

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи