New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
Petrol_YourPlace.png
SASAKI_LOGO.png
loreal-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
freddy_logo.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg

12.09.ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ (ФИГ) МОРИНАРИ ВАТАНАБЕ

 DSC6812


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе. Фокус на разговора беше поставен върху усилията на правителството за подпомагане на българския спорт. 
Премиерът Борисов подчерта, че за България са много важни и трите световни първенства, които се провеждат в момента - по художествена гимнастика, волейбол и гребане, защото рекламират страната ни и дават добър пример за бъдещите поколения. Той изтъкна голямата подкрепа, която срещат всички български спортове от страна на правителството и допълни, че държавата ни е вложила много средства в последните години в изграждането на спортна инфраструктура - 350 милиона лева. 
"В София нямаше зала. Другата седмица трябва да стане готов "Зимния дворец", който ремонтирахме. Построихме "Арена Армеец", обновихме зала "Фестивална", коментира Борисов.
Министър-председателят посочи като добри примери за усилията на правителството в български спорт многофункционалните спортни зали в Русе, Пловдив, Ботевград, Сливница, Шумен и други.
Президентът на международната федерация Моринари Ватанабе подчерта, че е добър приятел на България и на художествената ни гимнастика, която е на световно ниво. По думите му, с подкрепата от страна на правителството българските гимнастички ще постигнат още големи успехи. 
"Щом премиерът оказва такава подкрепа на българските гимнастички, ние също сме длъжни да ги подкрепим", заяви Ватанабе.
На срещата участваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, генералният секретар на Международната федерация по гимнастика Андре Гейнсбюлер, Илиана Раева, президент на Българска федерация по художествена гимнастика и президент на Организационния комитет на Световното първенство, вицепрезидентът на Българска федерация по художествена гимнастика и посланик на Световното първенство Мария Петрова, генералният секретар на Федерацията Росина Атанасова и талисманът на Световното първенство Радина Филипова.
Илиана Раева посочи, че правителството и лично премиерът Борисов винаги са помагали на българската художествена гимнастика. 
"Г-н Борисов беше човекът, който през 2010 година ни помогна да намерим спонсор за първата световна купа", подчерта тя и допълни, че за организацията и провеждането на Световното първенство по художествена гимнастика в София правителството е осигурило 85% от необходимите средства."
Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи