logo-dundee.png
loreal-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
motorola-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
New_logo_MMS_003.png

28.10.С ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА АНСАМБЛИ ЗАВЪРШИХА СЪСТЕЗАНИЯТА В КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ ЗА 2018г. (обобщение на първенството)


 DSC3224


С ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА АНСАМБЛИ ЗАВЪРШИХА СЪСТЕЗАНИЯТА В КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ ЗА 2018г.
(обобщение на първенството)

Завърши Държавното първенство, категория Елит за ансамбли.
Днес първият отбор на клуб "Левски Триадица" спечели титлата при девойки - старша възраст на Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, категория Елит. Надпреварата се проведе в столичната зала "София", а домакин на състезанието беше клуб "Левски Илиана". 
Главен съдия е трикратната световна шампионка и член на Техническия комитет към ФИГ Мария Гигова, а помощник - главен съдия беше "златното момиче" Христиана Тодорова.
Гимнастичките на клуб "Левски Триадица" в състав Мария Спасова, Биляна Везирска, Йоанна Ангелова, Елица Йорданова, Миа Симова събраха сбор от 29.050 точки от двете изпълнения. За първото си изиграване на композицията с пет въжета грациите получиха 13.850 точки, а за второто - 15.200.
На второ място е ансамбълът на клуб "Олимпия" (Бургас) с 27.975 точки (13.275 и 14.700), а третата позиция зае клуб "Левски Плюс" с 27.466 точки (13.766 и 13.700).
В първата шестица са още Черноморец (Бургас) с 26.266 точки, Левски с 24.900 и вторият отбор на Левски Триадица с 24.850 точки.
Състезанието днес се забави доста заради голям брой подадени контестации.
Месец преди състезанието основна състезателка на клуб "Левски Илиана" - Натали Гигова бе заменена, защото отиде в национален отбор - девойки, което наруши подготовката на отбора. 
За "Левски Триадица" това е трети медал от държавното първенство. Вчера грациите на клуба Биляна Писова, Вая Драганова, Ивет Минковска, Лидия Василева, Моника Гигова и Гергана Герасимова спечелиха титлата при жените в съчетание с 5 обръча, а при девойки младша възраст останаха на второ място. Победител в тази категория стана ансамбълът на клуб "Левски Илиана".
ДМВ играха композиция с 5 чифта бухалки,
Сребърният медал при жените спечели ансамбълът на клуб "Чар ДКС" Варна, в който участва талисманът на Световното първенство Радина Филипова, както и националката Йоана Николова.За Йоана това състезание беше първото и участие в ансамбъл в нейната кариера. 
Това беше последното държавно първенство за 2018 година.
Домакин на състезанието е клуб "Левски Илиана" с президент Ина Ананиева, най-успешният треньор в новата история на българската художествена гимнастика.
Поздравления за всички медалисти и техните треньори и за достойната им конкуренция!
Всички се бяха постарали да направят и покажат какво могат- като идеи в композициите, изпълнение, трудност и артистичност.
За първи път по идея на БФХГ и фирма Елбаком имаше пряко излъчване на държавен турнир онлайн, постарахме се да се виждат оценките, разбира се има още много да се желае, но излъчването през тези два дни беше ПРОБНО и ще се вземат предвид всякакви препоръки занапред.
Получихме много поздравления от специалисти, треньори и почитатели на художествената гимнастика за онлайн - излъчването на състезанието и имаме желание и хъс да изненадаме всички с още интересни идеи!

ПЪЛНО КЛАСИРАНЕ ПО КАТЕГОРИИ:

ДЕВОЙКИ – МЛАДША ВЪЗРАСТ
1."Левски Илиана" - златен медал
2. "Левски Триадица" - сребърен медал
3. "София спорт 2017"

ДЕВОЙКИ СТАРША ВЪЗРАСТ
1."Левски Триадица" - златен медал
2."Олимпия" Бургас - сребърен медал
3."Левски Плюс" - бронзов медал

ЖЕНИ
1."Левски Триадица" - златен медал
2,"Чар ДКС" - Варна - сребърен медал
3."Левски" - бронзов медал

 

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи