Fibank_my-bank_blue-red.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
loreal-logo.jpg
logo-dundee.png
motorola-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
freddy_logo.png

01.11. ЦИГУЛАРЯТ АРА МАЛИКЯН НА ГОСТИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА DSC6253
ЦИГУЛАРЯТ АРА МАЛИКЯН НА ГОСТИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Фото Анна Недкова

Прочутият арменски цигулар от ливански произход Ара Маликян гостува днес на националния отбор по художествена гимнастика в столичната зала "Фестивална".
Музикантът е ливанец от арменски произход и с испански паспорт, любим е на различни поколения меломани по света. Неговата цигулка, създадена в Модена, и пропътувала пътя до Ливан, за да попадне в ръцете на малкия тогава Ара, вдъхновява 25-ия му албум. „Невероятната история на една цигулка“ е емоционален и личен музикален разказ, вдъхновен от необятния свят на Паганини, който ще поведе публиката из музикалните епохи и жанрове от класиката до рок и поп музиката.
Особено очарован от факта, че българските гимнастички от националния отбор Петя Борисова и Вая Драганова играят по съчетания по негова музика, Ара Маликян пожела да се запознае на живо с момичетата от националния ни отбор.
Полетът му имаше закъснение и той пристигна няколко часа след уговорената среща,но въпреки умората и без никаква почивка след пътуването, Ара Маликян спази обещанието си и дойде в уречения час в залата.
Петя Борисова и Вая Драганова му показаха съчетанията, които играят по негови изпълнения и той остана видимо трогнат и много впечатлен от видяното.
Ара Маликян обеща, че ще направи всичко възможно да гледа и подкрепя българските гимнастички на живо!
Всички момичета от националния отбор го изненадаха с много мил подарък - с топка за художествена гимнастика с автографи от всички състезателки и треньори от отбора, а две малки дечица му бяха нарисували специални рисунки, с които той не се раздели през целия ден.
Тази вечер в зала 1 на Национален дворец на културата - НДК всички момичета от националния отбор и техните треньори ще бъдат на концерта на Ара Маликян и нямат търпение да се насладят на виртуозните му изпълнения, да го гледат и подкрепят на живо в София! 

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи